Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 квітня 2018, 11:32

Facebook змінює правила збору інформації сторонніми додатками

На тлі скандалу, що розвивається навколо витоку даних і аналітичної фірми Cambridge Analytica, Facebook вжила нові заходи для запобігання подібних ситуацій в майбутньому.

На тлі скандалу, що розвивається навколо витоку даних і аналітичної фірми Cambridge Analytica, Facebook вжила нові заходи для запобігання подібних ситуацій в майбутньому.
Фото: focus.ua

Зміни анонсовані 4 квітня, однак будуть вступати в силу в протягом наступних кількох місяців, повідомляється в офіційному прес-релізі компанії.

Їх загальний вектор — обмеження доступу до особистої інформації для розробників і упор на приватність відомостей про френдліст, пише AIN.

Список головних нововведень:

  • Соцмережа буде перевіряти і вручну стверджувати роботу кожного додатку, який, використовуючи функцію логіна через соцмережу, вимагає розширений список призначених для користувача даних, не обмежуючись базовою інформацією (ім'я + email-адреса). Додатки не отримуватимуть інформацію про ідеологічні уподобання, релігійні або політичні погляди.
  • Змінюються умови роботи функції, яка збирала дані про користувача історії дзвінків при використанні Messenger або Facebook Lite на Android. Соцмережа наполягає, що вона була введена заради відображення у верхній частині списку контактів, з якими ви спілкуєтеся найактивніше. Facebook не отримувала доступу до вмісту повідомлень, а в майбутньому стане видаляти всі логи через рік. Також скоротиться кількість відправлених на сервера даних — припиниться збір відомостей на кшталт часу здійснення дзвінка.
  • Посилюється доступ для додатків, які раніше збирали інформацію про події, сторінках і публічних сторінках. Наприклад, розробники більше не отримають доступу до списку відвідувачів заходу або їх постів на стіні події.
  • Facebook прискорює роботу над закриттям Instagram Platform API. Спочатку програмний інтерфейс хотіли згортати протягом декількох найближчих років.
  • У Facebook більше не можна шукати людей через поштову адресу або номер телефону. У соцмережі кажуть, що функція використовувалася зловмисно.
  • Соцмережа почне розсилати повідомлення користувачам, які опинилися в числі постраждалих від роботи Cambridge Analytica, з 9 квітня. Також компанія розмістить посилання над новинний стрічкою кожного користувача, яка допоможе усвідомити, які сторонні додатки мають доступ до їх даних.

Варто зазначити, що всі ці зміни будуть застосовуватися для нових додатків. Вже встановлені користувачами доповнення не підкоряються новим правилам. Також Facebook не вимагає відтепер видаляти призначену для користувача інформацію, яка була визнана забороненою для збору.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися