Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 березня 2018, 10:12

Депутати пропонують знизити ставку ПДВ

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №8089, яким пропонується знизити основну ставку податку на додану вартість (ПДВ) з 20% до 16%.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №8089, яким пропонується знизити основну ставку податку на додану вартість (ПДВ) з 20% до 16%.
Фото: frontnews.eu

Ініціатори даного законопроекту — народні депутати Андрій Шинькович і Геннадій Чекіта (БПП).

«Чинна основна ставка податку на додану вартість в розмірі 20 % навіть за умови поетапного впровадження системи електронного адміністрування ПДВ, дозволяє застосовувати різноманітні схеми ухилення від сплати ПДВ у вигляді так званих «скруток» та фіктивних суб’єктів господарювання, оскільки їх послуги коштують біля 10-12 %, а ставка ПДВ в 20 % спонукає використовувати їх послуги з метою оптимізації податкового навантаження та легалізації тіньового обігу товарів і послуг», — йдеться в пояснювальній записці.

Проект пропонує скасувати третю групу платників єдиного податку, а також внести зміни до переліку видів діяльності, на основі яких підприємців відносять до другої групи платників єдиного податку.

Законопроект забороняє бути платником першої та другої груп суб'єктів, які займаються оптовою торгівлею і посередництвом в оптовій торгівлі.

Коментарі - 3

+
+12
Ukrmercy
Ukrmercy
8 березня 2018, 11:01
#
«Законопроект запрещает быть плательщиком первой и второй групп субъектам, которые занимаются оптовой торговлей и посредничеством в оптовой торговле.»- разбил наёмных по обороту, чтобы не привысить опт+ левачки которым не нужны накладные и отчётности. Ставку НДС бесоплезно поднимать или опускать, вся суть пробелмы кроется в том что одним не возмещают, другим же возмещают многоразово, по схеме ф1+ф2+ф3+фn= с каждой фирмы по ндсу и будем жить карашо. И не мешало бы чтобы разобрались с ЖКХ для предпринимателей, которые НДС платят несколько раз при оплате и предоплате за то же электричество. В итоге: на 4% понизят НДС, конторы которые помогают оптимизировать понизят свои расценки на 4% и как будто всё ок.
+
+42
rredrred
rredrred
8 березня 2018, 14:06
#
Если ндс порождает такой «невероятный» уровень преступности, то его надо вообще отменить и оставить только на таможне при декларировании импорта. последствия: и возвращать ничего не надо (корупции нету), и цены снязятся (электорат доволен), и доходная часть от импорта не постарадает (бюджетные доходы не упадут).
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
8 березня 2018, 15:55
#
Пчелы против меда- та не, не будет такого
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися