Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 березня 2018, 11:42

Аналітика на 05.03.2018. Інвестори залишаються в напрузі, євро намагається ігнорувати політичні сигнали

Під кінець п'ятничних торгів американські індекси відновилися, але понесли максимальні з початку лютого тижневі втрати. За повідомленням аналітика компанії Global FX, за вихідні не сталося нічого, що могло б розвіяти або хоча б послабити занепокоєння світових інвесторів щодо торговельної війни. Трамп і раніше твердо має намір ввести мита, а його торгові партнери — відплатити тією ж монетою. Більш того, список факторів ризику поповнився політичною невизначеністю в Європі. Тоді як в Німеччині Меркель все ж вдалося знайти шлях до формування великої коаліції, Італія, схоже, зіткнулася з «підвішеним парламентом». Втім, багато хто очікував такого результату, і тому попередні результати голосування не надали сильного тиску на євро.

Азіатські фондові майданчики продовжують негативну динаміку. Nikkei, який в п'ятницю обвалився на 2,5%, закрився зі зниженням на 0,66%. Гонконгський Hang Seng втратив 1,3%. Європейські ф'ючерси перед початком сесії демонструють в основному негативну динаміку. Виняток становить британський FTSE 100, який підростає на символічні 0,04%.

На валютному ринку рухи обмежені. Основні пари засіли в тісних діапазонах, ніж часто характеризується початок нового торгового тижня. Долар відкрився гепом вниз в парі з ієною на втечі від ризиків, що триває, але намагається закрити ціновий розрив. Євро / долар осцилює в районі позначки 1.23, де проходить 20-денна змінна середня. Політичні події в Європі не привнесли великої волатильності в пару, хоча на майбутньому тижні торговельна активність може зрости у міру наближення засідання ЄЦБ у четвер. У найближчій перспективі євро буде локально реагувати на показники ділової активності в єврозоні.

Тим часом на ринку нафти спостерігається деяке поліпшення настроїв. Котирування Brent відійшли від мінімумів на підході до позначки 63 ще в п'ятницю, і сьогодні з ранку відновлення триває, хоча і дуже скромними темпами. Спроби зростання поки обмежуються 20-денний ковзної середньої в районі 64,85. Частково на користь чорного золота говорить тиск, що зберігається на долар. На підтримку активу виступило призупинення роботи на найбільшому лівійському родовищі Шарара через протести одного з місцевих захисників навколишнього середовища. З іншого боку, зміцнення бареля стримує загальна атмосфера ухилення від ризиків і подальше зростання бурової активності в США — минулого тижня число установок зросла до нового 3-річного максимуму, склавши 800 одиниць. Сьогодні учасники ринку будуть стежити за коментарями і сигналами з боку зустрічі представників ОПЕК з главами сланцевих компаній США на полях енергетичного форуму в Х'юстоні.

Золото продовжує відновлення, розпочате в п'ятницю. Метал спробував протестувати позначку $ 1327, де натрапив на локальний опір і забарився висхідний імпульс, для розвитку якого буде потрібно посилення тиску на долар. Американська валюта залишається вразливою в світлі загрози торгової війни, що наростає. Відповідно, у котирувань золота зберігається шанс на відновлення позицій після двох тижнів просадки. Сьогодні ключові країни публікують показники ділової активності. Єврозона також представить дані по роздрібних продажах. У Штатах особливу увагу приверне ISM у сфері послуг. На майбутньому тижні корективи в настрої по долару можуть внести виступу ряду представників Федрезерву, які допоможуть учасникам ринку визначитися зі своїми очікуваннями щодо інтенсивності подальшої жорсткості політики американського регулятора.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися