Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 березня 2018, 13:06

Голосування за нового голову НБУ. Три можливі сценарії

З хвилини на хвилину депутати планують розглянути кандидатуру Якова Смолія на посаду глави Нацбанку. Результат неочевидний. Є інформація, що голосів для призначення не вистачає. Чим обернеться провал голосування, на своїй сторінці в Facebook написав член Ради НБУ Тимофій Милованов.

Чи варто голосувати за призначення Смолія? Так.

Головний аргумент дуже простий. У НБУ має бути голова. Політики не змогли знайти інших кандидатур майже за цілий рік. Репутація Смолія добра. НБУ під його фактичним керівництвом поводиться передбачувано. Монетарна політика впроваджується за сучасною економічною наукою. (На мою думку можливо потрібно раніше було піднімати облікову ставку у відповідь на зростання очікувань інфляціі, відсутність траншів МВФ, та збільшення соціальних видатків уряду.)

Якщо Смолія не призначать, ходять чутки що він напише заяву на звільнення. Також ходять чутки що він категорично відмовився від пропозицій взяти в свою команду окремих нових людей від окремих партій в обмін на голоси.

Які зараз можуть бути сценаріі?

Смолія не голосують. Він пише заяву. Це «meltdown» — криза операційноі та можливо інституціональноі спроможності НБУ. Потрібне буде швидке призначення новоі команди. Це малоймовірно, зважаючи на постійні політичні крнфлікти в парламенті.

Смолія не голосують. Він не пише заяву. Це теж криза, бо тоді він втрачає довіру до себе.

Смолія голосують. В нас нарешті є новий голова НБУ.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
1 березня 2018, 14:29
#
Просто Аеропорты закрыты, Кончу Заспу засыпало снегом, депутаты не могут проехать на работы…
+
+22
Apollo17
Apollo17
2 березня 2018, 12:05
#
Конгениально — но как то мало вариантов, нужно минимум 10, это не интересно
+
+7
987
987
2 березня 2018, 16:09
#
Детский сад: «Шеф, усе пропало, Смолий может обидется!». Не смешите мои тапки, в стране вагон и маленькая тележка профессиональных банкиров. Только вряд ли им предложат эту должность.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися