Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 січня 2018, 14:17

Інтернет речей породить нову хвилю злочинів — думка

Інтернет речей (Internet of Things, IoT) призведе до нових способів для вчинення злочинів. Таку думку висловив старший офіцер поліції, глава відділення англійського міста Дарам, Майкл Бартон.

Інтернет речей (Internet of Things, IoT) призведе до нових способів для вчинення злочинів.
Фото: medium.com

Він також вважає, що виробники повинні об'єднатися, щоб захистити користувачів від загроз, пише Zdnet.

Майкл Бартон впевнений, що виробники не можуть ставитися до IoT-девайсів розслаблено. Це область, що розростається і набуває все більшої значущості. І як з будь-якою іншою технологією або винаходом, IoT не тільки спрощує життя, а й дає нові можливості для зловмисників.

Як приклад він наводить автомобілі: до їх появи люди не потрапляли в автомобільні аварії, пішоходи не могли збити на швидкості 100 км/год, і не було випадків крадіжок машин, повідомляє Хайтек.

Так само з IoT, технологія при потуранні виробників дасть нові можливості зловмисникам. Якщо не буде належного контролю, то це не займе багато часу. У зв'язку з цим Бартон вважає, що виробник повинен нести відповідальність, якщо його пристрій стало ключем для злочинців.

У випадку з IoT проблема полягає в масштабі цієї технології і ступеня її проникнення в життя. Підключення пристрою тепер майже всюди: в кишені, в будинку, в автомобілі, на роботі, на виробництві або електростанції.

Існує багато прикладів вразливостей безпеки в IoT-пристроях, що дозволяють хакерам проникати в будь-які системи: від дитячих іграшок до промислових систем управління, говорить Бартон. А гонка компаній, які хочуть випередити один одного з продуктами IoT, часто означає, що навіть основні заходи безпеки ігноруються.

Поліцейського найбільше турбує, що в новому підключеному світі, який формується такі пристрої не працюють поодинці — вони всі учасники однієї мережі. Наприклад, розумний холодильник, має доступ до рахунку, щоб замовляти продукти в супермаркеті.

Він працює в зв'язці з іншими пристроями, і, отримавши доступ до холодильника, злочинець отримає доступ до грошей господарів. Проблемою виробників він вважає відсутність відповідальності: виробник іграшок не може продавати плюшевих ведмедиків з голками всередині, виробник автомобілів не випустить автомобіль без гальм, а ситуація, що на ринок вийде черговий вразливий IoT-пристрій цілком імовірна.

ENISA, агентство з кібербезпеки Європейського Союзу, вже працює над законодавством навколо Інтернету речей, але тим не менш, як і раніше існують серйозні ризики, пов'язані з мільйонами пристроїв, які вже використовуються.

За оцінками Strategy Analytics до кінця 2017 року світі налічувалося 20 млрд IoT-пристроїв.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися