Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2017, 14:41

Криптокотики за $100 000 треба?

В кінці минулого місяця був запущений новий ігровий проект CryptoKitties на базі технології блокчейн. Він дозволяє купувати, продавати, вирощувати і розмножувати віртуальних котів.

В кінці минулого місяця був запущений новий ігровий проект CryptoKitties на базі технології блокчейн.
Фото: digitaltrends.com

В якості основи використовується блокчейн-платформа Ethereum. Також кота можна придбати у інших гравців. Розпоряджатися покупкою можна на свій розсуд. Кота можна перепродати, зберегти на пам'ять або ж схрестити з віртуальної кішкою для появи віртуального потомства, яке потім можна продати, повідомляє ITC.

Коти унікальні, вони мають різні характеристики і відрізняються за зовнішнім видом. Всы операції з купівлі-продажу котиків в CryptoKitties здійснюються за криптовалюту Ethereum. При цьому, в залежності від ряду характеристик, вартість котів може сильно відрізнятися. Чим рідше зустрічається характеристика серед віртуальних котів, тим вище ціна звірка.

Наприклад, на даний момент найдешевший криптокотик продається за ціною 0,0249 Ethereum (близько $10,85 за нинішнім курсом), хоча раніше можна було купити котика і дешевше.

А ось найдорожчий з нині проданих в проекті CryptoKitties кіт був оцінений трохи більше ніж в 253,3368 Ethereum (угода пройшла 7 грудня), що становило понад $109 тис. на момент продажу.

Найперший віртуальний кіт був проданий за 246,9255 Ethereum, з урахуванням курсу на момент продажу це було майже $114,5 тис. За недовгий термін існування проекту вже 4 кріптокотика були продані за ціною понад $100 тис.

Варто зазначити, що у кішок в CryptoKitties немає стандартної загальноприйнятої ціни. Користувачі виставляють своїх тварин на аукціон, і остаточна ціна залежить від попиту. Ціна кішок, яких генерує сама система, вираховується на основі вартості п'яти останніх проданих тварин.

Гравці настільки захопилися криптокотиками, що станом на 4 грудня CryptoKitties стала головним постачальником нових транзакцій в системі. На гру доводилося більше 11% від усіх транзакцій. Вона змістила з лідируючих позицій навіть розподілену Ethereum-біржу Etherdelta.

Станом на 7 грудня, в рамках проекту CryptoKitties було продано вже більше 62 тис. криптокотиків, а оборот торгів склав понад 18 тис. криптомонет Ethereum або більше $8,2 млн. Середня ціна продажу віртуального кота становить $133,06.

Коментарі - 3

+
0
Strim01
Strim01
11 грудня 2017, 0:27
#
Да такая же байда как и с импрессионистами. Само по себе оно нах никому не надо,
но анономно гонять валюту со счета на счет удобно.
+
0
Алексей Альбещенко
Алексей Альбещенко
11 грудня 2017, 9:46
#
Куда катится мир!
+
0
Nekrasov
Nekrasov
11 грудня 2017, 12:46
#
Бред уже полный…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися