Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 липня 2023, 12:25

В Україні Різдво святкуватимуть 25 грудня: Рада змінила дати трьох державних свят

Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт № 9431 про внесення змін до Кодексу законів про працю, які передбачають зміну дат трьох святкових днів — Різдва Христового, Дня української державності та Дня захисників та захисниць України. Про це повідомляє перший заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт № 9431 про внесення змін до Кодексу законів про працю, які передбачають зміну дат трьох святкових днів — Різдва Христового, Дня української державності та Дня захисників та захисниць України.
Фото: openforchristmas.com

Читайте сторінку«Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

За відповідне рішення проголосував 241 нардеп.

Зазначається, що метою законопроєкту є «відмова від російської спадщини».

Нові дати державних свят

  • 25 грудня — Різдво Христове (замість 7 січня);
  • 15 липня — День Української Державності (замість 28 липня): коли вшановується пам'ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого;
  • 1 жовтня — День захисників і захисниць України (замість 14 жовтня): пов'язане з українськими військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці.

«Цей закон підпишуть після 28 липня, тому ще в цьому місяці День Української Державності буде 28 липня», — зазначив Железняк.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 8

+
+105
Kaleso
Kaleso
14 липня 2023, 13:39
#
Ото собі і святкуйте
+
+39
Три літри
Три літри
14 липня 2023, 15:00
#
А ти не зустрічаєш новий рік в ніч з 31 грудня на 1 січня, сидиш в цей час на посту і святкуєш аж 13/14 січня?

у всіх християнських календарях Різдво 25 грудня, тільки от деякі календарі дуже відрізняються від грігоріанського за яким ми живемо і у них 25 грудня тоді коли в нас 7 січня
+
+5
Kaleso
Kaleso
15 липня 2023, 6:34
#
Так я не святкую новий рік бо то не є свято, а Різдво 7 святкує пів світу і тому числі Єрусалим
+
0
Три літри
Три літри
15 липня 2023, 7:56
#
Христіанство це лише третина світу, тож навіть якби половина від христіан були православні то це буде не пів, а лише шоста частина світу.

Єрусалім це місто де мешкають іудеї та мусульмани і вони ніякого Різдва не святкують. Христіан в Ізраїлі 1,4% від всього населення, але не всі вони православні.

Якщо вашій православній секті подобається жити за календарем який відрізняється від того за яким живе майже весь світ включаючи китайців та іудеїв що мають власні релігійно-обрядові календарі але все одно користуються григоріанським — то ви хоча б перестаньте казати що у вас Різдво 7 січня — за вашим старим календарем це також 25 грудня.
+
+5
Kaleso
Kaleso
16 липня 2023, 7:21
#
Но не тобі вирішувати коли мені святкувати якщо ти розумієш слово демократія от від відстань від людей і своєю думкою щоб всі як ви хочете мають так робити ясно ви странні люди боретесь з СССР і самі ідеології його прославляєте дивні люди
+
0
Три літри
Три літри
16 липня 2023, 13:00
#
Но не тобі вирішувати коли мені святкувати

Так я тобі і не вказую. Хочеш святкувати 25 грудня за юліанським календарем — наздоровля. Лише не кажи що це 7 січня :D

Ну а держава вцілому та більшість громодян яки перейшли на григоріанський календар будуть світкувати різдно 25 грудня за цим календарем. І це нормально.
+
0
Три літри
Три літри
16 липня 2023, 13:12
#
Нікому в голову не прийде вказувати китайцям чи іудеям коли їм світкувати свої календарні свята. Але ж і вони не кажуть що ці свята прив’язані до дат гриногіанського каледнаря як ви, невігласи, кажете про різдно 7 січня. Не може бути 7 січня ніякого різдва, немає у христіан такої дати.
+
+96
Три літри
Три літри
14 липня 2023, 14:59
#
Нарешті здоровий глузд переміг.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися