Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2022, 11:39

Курс євро до долара впав до 20-річного мінімуму

Євро втратив 0,5%, опустившись до мінімуму за 20 років у $0,99, оскільки ринки оцінили більший ризик європейської рецесії. Про це повідомляє Reuters.

Євро втратив 0,5%, опустившись до мінімуму за 20 років у $0,99, оскільки ринки оцінили більший ризик європейської рецесії.
Фото: pixabay.com

Підписуйтесь на «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Подробиці

Курс євро до долара знизився після того, як Росія перекрила газопровід до Європи, що змусило деякі уряди оголосити про надзвичайні заходи.

Німеччина оголосила про плани витратити 65 млрд євро на захист клієнтів та підприємств від зростання витрат, а Фінляндія та Швеція запропонували гарантії ліквідності, щоб енергетичні компанії залишалися відкритими.

Енергетична криза є додатковим ускладненням для Європейського центрального банку (ЄЦБ), який цього тижня розгляне питання, наскільки підвищити відсоткові ставки.

«Європа зіткнулася з жахливими енергетичними перспективами, з численними історіями про те, як фірми скорочують виробництво», — сказав Тапас Стрикленд, голова відділу ринкової економіки в NAB.

Він також додав, що ЄЦБ, безперечно, вирішить підвищити ставки цього тижня.

Очікується, що центральні банки Канади та Австралії також підвищать процентні ставки цього тижня.

Читайте також: Долар по 50 гривень, а інфляція 30,6% — прогноз Мінекономіки

У той час як серпневий звіт про зайнятість у США показав деякі позитивні ознаки охолодження на ринку праці, інвестори, як і раніше, схиляються до підвищення ФРС на 75 базисних пунктів цього місяця.

Долар тримався на рівні 140,33 єни, трохи не дотягнувши до 24-річного п'ятничного максимуму 140,80.

Фунт стерлінгів торгувався на рівні 1,1468 долара після падіння до 1,1458 долара та рівнів, які востаннє спостерігалися у березні 2020 року на початку пандемії. Падіння до 1,1412/13 долара призведе до значень 1985 року.

«Тепер ми очікуємо, що курси євро/долар і фунт/долар досягнуть 0,90 і 1,05 відповідно наступного року, оскільки позначаються економічний спад і потрясіння в умовах торгівлі, що вразили регіон», — сказав Йонас Гольтерманн, старший економіст Capital Economics.

Коментарі - 1

+
0
Игорь УА
Игорь УА
5 вересня 2022, 12:02
#
***  — повышайте ставку! У вас уже инфляция 9,1%.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися