Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2021, 14:30

ЄС дозволив використання перших пігулок проти коронавірусу

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) дозволило використовувати препарат «Lagevrio» («Молнупіравір») для лікування covid-19. Про це повідомляє «Суспільне».

ЄС дозволив використання перших пігулок проти коронавірусу
Фото: photochicken

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»:
головні фінансові новини

«Комітет EMA з лікарських засобів видав рекомендації щодо використання Lagevrio (також відомого як молнупіравір або MK 4482) для лікування COVID-19», — повідомляє EMA на своєму сайті.

ЕМА зазначає, що ліки, які наразі не зареєстровані в ЄС, можна використовувати для лікування дорослих з COVID-19, якщо ті не потребують додаткового кисню та мають підвищений ризик розвитку важкої форми COVID-19.

«„Lagevrio“ слід застосовувати якомога швидше після встановлення діагнозу COVID-19 і протягом 5 днів від початку симптомів. Препарат, який випускається у вигляді капсул, слід приймати двічі на день протягом 5 днів», — йдеться у повідомленні. Агентство додає, що пігулки не слід використовувати вагітним жінкам.

Читайте також: Moderna очолила рейтинг найбільш швидко зростаючих фармкомпаній світу

Контекст

Як повідомляє EMA, Lagevrio — це пероральний противірусний препарат, який зменшує здатність SARS-CoV-2 (вірус, який викликає covid-19) розмножуватися в організмі. Це робиться за рахунок збільшення кількості змін у РНК вірусу, що погіршує здатність SARS-CoV-2 до розмноження.

Lagevrio розробляється компанією Merck Sharp & Dohme у співпраці з Ridgeback Biotherapeutics.

Коментарі - 2

+
+7
An GenShuo
An GenShuo
20 листопада 2021, 16:44
#
Цікаво
+
+7
Igor100
Igor100
20 листопада 2021, 17:02
#
А яка приблизно ціна? Для нашой країни у майбутньому може буде доступним?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися