Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2020, 14:15

Міжнародний ринок: Долар дешевшає в очікуванні стимулів економіки

Долар дешевшає щодо основних світових валют в п'ятницю на сигналах про те, що США незабаром все таки зможуть ухвалити черговий великий пакет стимулюючих заходів. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на Bloomberg.

Дії Білого дому

Білий дім, який раніше на цьому тижні заявив про припинення переговорів з Конгресом щодо нового пакету, змінив свою тактику. Міністр фінансів США Стівен Мнучін повідомив спікеру Палати представників Ненсі Пелосі, що президент США Дональд Трамп, який раніше заявляв про намір підписати кілька законопроектів для цільової допомоги окремим сегментам економіки, все ж схиляється до необхідності прийняття повномасштабного пакету стимулюючих заходів.

Читайте також: Курс долара і євро в п'ятницю: чого чекати від валюти

Пелосі заявила журналістам у четвер, що Палата представників не підтримає законопроєкт про стимулюючі заходи для авіакомпаній, до чого за день до цього закликав Трамп.

Реакція долара

Зростаючі надії на нові стимули знижують привабливість долара, підвищуючи попит на більш ризиковані активи, пише Dow Jones.

Індекс ICE, що відслідковує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,1% в ході торгів. Більш широкий WSJ Dollar Index опустився на 0,2%.

Курс євро до долара США піднявся в п'ятницю до $ 1,1773 в порівнянні з $ 1,1761 на закриття попередньої сесії.

Відео: Криза, долар, гривна. Прогноз курсу на жовтень 2020

Вартість американської валюти щодо ієни зменшилася до 105,92 ієни проти 106,03 ієни напередодні.

Долар також дешевшає в парі з фунтом стерлінгів, австралійським доларом, швейцарським франком.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися