Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2020, 14:28

Чого чекати від нафти цієї осені?

Ціни на «чорне золото» нестабільні. Це пов'язують зі зростанням нових випадків захворювання на коронавірус, а також зі збільшенням небезпеки посилення карантинних обмежень, які вплинуть на вартість нафти. На початку тижня котирування трохи підросли, але вже сьогодні знову спостерігається спадна тенденція, зазначають аналітики LBLV.

Сьогодні в центрі уваги опинився звіт Міненергетики США щодо запасів енергоносіїв. Експерти очікують, що вперше за три тижні буде оголошено про зростання запасів нафти. За прогнозами, минулого тижня запаси нафти в США збільшились на мільйон барелів, а бензину – знизились на 1,2 мільйона барелів. Офіційні дані оприлюднять вже в середу.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з виконанням у листопаді на біржі ICE Futures подешевшали на 0,54% – до 42,20 долара за барель. Що стосується ф'ючерсів WTI, вони знизились на 0,69% – до 40,32 долара за барель.

Прогнози від аналітиків на осінь

Цієї осені вартість нафти буде залежати від можливого повторного введення карантинних заходів, а також того, як відреагує на це населення. Якщо в результаті обмежень попит на нафту сильно знизиться, то це істотно позначиться на ціні. Якщо карантин не буде жорстким, то можливе поступове підвищення попиту і вартості активу.

Також аналітики відзначають, що через низький попит ОПЕК+ може прийняти рішення про додаткове скорочення нафтовидобутку. Відсутність драйвера для сильного зростання в США стане причиною подальшого скорочення видобутку в державі. Найближчим часом нафта марки Брент буде торгуватися в межах 39,50 – 43,60 долара за барель, прогнозують в LBLV.

Олександр Мельников, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін