Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2020, 14:22

Ціни на нафту формує спадна тенденція

Вартість нафти продовжує знижуватись. Настрій інвесторів погіршується під впливом побоювань щодо слабкого попиту на паливо і відновлення нафтовидобутку після урагану «Саллі», який пройшовся по південно-східній частині Сполучених Штатів.

Вартість нафти продовжує знижуватись.
Фото: LBLV

Ф'ючерси на нафту Брент впали в ціні на 1,59%, склавши 41,55 долара за барель, повідомляють аналітики LBLV. Також відзначається зниження ф'ючерсів WTI на 1,69% – до 39,48 долара за барель.

Вранці відзначається фіксація прибутку з боку учасників ринку, які все ще налаштовані досить скептично. За тиждень, який закінчився 11 вересня, нафтозапаси у Сполучених Штатах знизилися на 4,4 млн барелів – до 496 млн барелів, повідомило EIA. Нафтові компанії, розташовані у Мексиканській затоці, почали відновлювати діяльність після урагану «Саллі».

Інвестиційне співтовариство очікує проведення онлайн-зустрічі членів ОПЕК+, яка відбудеться сьогодні. Члени організації планують обговорити дотримання обсягів по скороченню нафтовидобутку, тенденцію погіршення попиту на актив, а також перспективи відновлення сфери.

На думку більшості аналітиків, поточний плановий показник по зниженню нафтовидобутку буде збережений на рівні 7,7 млн ​​барелів. За підрахунками аналітиків LBLV, це приблизно 8% від попиту в усьому світі.

Також на засіданні піднімуть питання про додаткове скорочення нафтовидобутку такими країнами як Нігерія, Ірак та ОАЕ, оскільки раніше у них фіксувалось перевиробництво.

Віктор Соколов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін