Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2020, 11:36

YouTube запускає конкурента TikTok

Всесвітньо відомий відеохостинг повідомив про запуск сервісу коротких відеороликів під назвою YouTube Shorts. Поки доступ до додатка мають тільки користувачі, які проживають на території Індії. Як нагадує LBLV, у червні індійський уряд заблокував популярний серед молоді додаток TikTok.

Всесвітньо відомий відеохостинг повідомив про запуск сервісу коротких відеороликів під назвою YouTube Shorts.
Фото: LBLV

Новий сервіс від Ютуб дозволяє знімати короткі відео, на які можна додатково накласти музику з добірок. Спочатку додаток буде доступним для користувачів гаджетів на ОС Android, пізніше його можна буде використовувати і на пристроях з ОС iOS.

На період тестування програма YouTube Shorts буде доступна тільки в Індії. Кілька місяців тому уряд цієї держави заборонив доступ одразу до декількох китайських додатків, серед яких ТікТок, WeChat, UC і Clash of Kings. На думку місцевої влади, вони загрожують безпеці держави та громадському порядку.

У листопаді 2019 року аналог ТікТока з'явився в Instagram. Тестування Reels від Інстаграма проводилося у Бразилії, і тільки минулого місяця сервіс став доступним у п'ятдесяти країнах: Франції, Великобританії, Японії, Сполучених Штатах та ін.

У бета-версії додатку YouTube Shorts буде використовуватися спеціальна камера, яка зможе швидко об'єднати декілька відеороликів, з'явиться можливість запису відео з наступним накладенням музики. Також можна буде використовувати регулятор швидкості і таймер. Максимальна тривалість відеоролика становить 15 секунд. Випуск сервісу проходить на тлі конфлікту американського уряду з власником ТікТок, що підвищує шанси YouTube Shorts перейняти аудиторію китайського додатку, вважають аналітики LBLV.

Сергій Алмазов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін