Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 вересня 2020, 16:49

В аеропорту «Бориспіль» викрили корупційну схему на 16,5 мільйона

НАБУ і САП викрили корупційну схему незаконного розпорядження майном міжнародного аеропорту «Бориспіль», яка коштувала держпідприємству 16,5 млн грн. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

НАБУ і САП викрили корупційну схему незаконного розпорядження майном міжнародного аеропорту «Бориспіль», яка коштувала держпідприємству 16,5 млн грн.
Фото: korrespondent.net

Що відомо

Як з'ясувало слідство, службові особи аеропорту з 2014 по 2019 рік на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення підприємцям за заниженою вартістю.

По двох незаконних договорах розмір збитку «Борисполю» перевищує 16,5 млн грн.

У НАБУ пояснюють, що, оскільки майно належить Міністерству інфраструктури, передавати його в оренду має право виключно Фонд держмайна за відповідною конкурсною процедурою.

Читайте також: Приміщення в терміналі F «Борисполя» здали в оренду в 19 разів дорожче за стартову ціну

7 вересня слідчі повідомили про підозру у цій справі колишньому керівнику підприємства і начальнику служби орендних відносин.

За даними слідства, посадові особи аеропорту припинили укладення незаконних договорів в інтересах представників суб'єктів підприємницької діяльності тільки після отримання в 2019 році рекомендацій НАБУ про усунення причин і умов, що сприяють вчиненню кримінального злочину.

Читайте також: Кіпрська газета розкрила імена українців з «золотими» паспортами. Без Коломойського не обійшлося

Розслідування зазначених фактів ведуть з червня 2019 року. Зараз НАБУ і САП продовжують дослідження інших епізодів.

Раніше повідомлялося

Коментарі - 1

+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
7 вересня 2020, 22:45
#
Вся эта «история» давно известна! Всегда было «парочка» ФОП с Борисполя ( города) которые были «прокладкой» для орендатора! Могу сказать - в 2006 году была проверка аэропорта КРУ,и результаты отразились на судьбе  такого себе Рудковского! Но тогда было другое время, поэтому эти « разоблачения» никак ни на ком не отразятся.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися