Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 вересня 2020, 13:05

Nestle збирається придбати компанію Aimmune Therapeutics

На початку цього тижня Nestle повідомила, що її «дочка» Nestle Health Science поглине Aimmune Therapeutics. Це фірма зі Сполучених Штатів, що працює в сфері біотехнологій, відзначили експерти LBLV. Вартість покупки повинна скласти $2,6 мільярда.

На початку цього тижня Nestle повідомила, що її «дочка» Nestle Health Science поглине Aimmune Therapeutics.
Фото: LBLV

Виробник харчових продуктів зі Швейцарії має намір за допомогою тендера купити всі цінні папери Aimmune, які є в обігу, крім тих, що вже знаходяться у власності Nestle Health Science. Вартість придбання одиничної акції при цьому складе $34,5. Зараз в NHSc має приблизно 25,6% цінних паперів Aimmune. Їх сумарна ціна дорівнює $2,6 мільярда.

З урахуванням того, що вартість цінних паперів американської фірми, за підсумками торгової сесії 28 серпня цього року, становила $12,6, їх покупка по $34,5 передбачає премію в 174%. Після появи цієї новини курс акцій Aimmune виросли на премаркеті практично на 170%.

Причини покупки Aimmune

Nestle сповістила, що планує закрити цю угоду протягом жовтня-грудня 2020-го. Фінансувати її передбачається за допомогою готівки. Дане придбання допоможе органічному розвитку компанії зі Швейцарії в наступному році, а також підвищить її прибуток протягом 2022-2023 років.

Причина, що змусила швейцарського гіганта придбати цю фірму з США, полягає в ліках Palforzia, які та виробляє. На сьогодні цей препарат першим і поки єдиним отримав схвалення FDA Його вважають засобом, здатним знизити тяжкість алергічної реакції на арахіс у людей у ​​віці від 4 до 17 років.

У LBLV підвели підсумок того, що відбувається: покупка Aimmune – це розвиток продовольчої лінійки NHSc. Крім усього іншого, це збільшить набір її продуктів, розрахованих на людей з алергією, а також створить розширений спектр рішень для дітей, які страждають від алергії на продукти харчування.

Сергій Алмазов, фінансовий аналітик LBLV.com.

Джерело: Мінфін