Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2020, 15:26

Голова НБУ провів зустріч з послом Німеччини. Що обговорювали

Глава Національного банку Кирило Шевченко обговорив з послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен подальшу політику центробанку і пріоритети роботи. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Глава Національного банку Кирило Шевченко обговорив з послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен подальшу політику центробанку і пріоритети роботи.
Фото: bank.gov.ua

Що обговорили

Учасники зустрічі обговорили важливість для України незалежного центрального банку, продовження співпраці з міжнародними партнерами, зокрема з МВФ, поліпшення корпоративного управління в держбанках, а також розширення співпраці між Німеччиною та Україною.

«Наші перші враження від роботи Національного банку під вашим головуванням є хорошими. Дуже важливо, що ви продовжуєте послідовну політику центробанку і відстоюєте його незалежність», — зазначила посол Німеччини в Україні.

Читайте також: Шевченко заявив, що не відчуває впливу на незалежність Нацбанку

У свою чергу, Шевченко теж наголосив, що Національний банк залишається послідовним у своїй політиці.

Читайте також: Знижувати інфляційну мету — передчасно — НБУ

Також додав, що серед пріоритетів НБУ — розвиток корпоративного управління в держбанках.

Крім того, Кирило Шевченко і Анка Фельдгузен обговорили необхідність посилити співпрацю між Німеччиною та Україною, зокрема обмінюватися досвідом в забезпеченні сталого розвитку держави та «зеленого» банкінгу.

Нагадаємо

  • Раніше в НБУ заявили, що зниження інфляційної мети, яка зараз становить 5%, на сьогоднішні може бути передчасним рішенням.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися