Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 серпня 2020, 18:36

Скористатися програмою «Доступне житло» тепер можуть усі «пільговики» Києва

Відтепер програмою співфінансування на придбання житла в Києві можуть скористатися всі пільгові категорії киян. Про це повідомили в Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Відтепер програмою співфінансування на придбання житла в Києві можуть скористатися всі пільгові категорії киян.
Фото: tvoemisto.tv

Хто може отримати співфінансування

Раніше програмою користувалися тільки учасники АТО і члени їхніх сімей, а тепер програма стала доступною для всіх пільгових категорій.

Осіб, які можуть придбати житло на умовах співфінансування, визначають районні державні адміністрації. Відповідні списки подають головному розпоряднику бюджетних коштів для укладення договорів (згідно з Порядком).

Як розподілятимуть кошти

Бюджетні кошти спрямовуватимуть на оплату частини вартості житла для громадян, які перебувають на квартирному обліку в столичних райдержадміністраціях.

Для громадян, які мають статус осіб, які захищали незалежність (учасників АТО і членів їхніх сімей), гранична частина вартості становить 50% фактичної вартості кожного квадратного метра житла, для інших пільгових категорій — 30%, пояснив директор департаменту Сергій Мартинчук.

У столичному бюджеті для реалізації програми «Доступне житло» передбачено 208,5 млн гривень.

Як взяти участь у програмі

Щоб взяти участь у програмі, громадяни повинні звернутися з відповідною заявою до відділу обліку та розподілу житлової площі районної держадміністрації (за місцем перебування на квартирному обліку).

Коментарі - 4

+
+120
SergS7
SergS7
12 серпня 2020, 18:51
#
«Как будут распределять средства» - яке чудове питання). Ну ясно як - буде проводитись конкурс відкатів. Але Віталік як завжди ні при чом.
Судді, мєнти і прокурори, які служили в палаючих танках за 100 км від лінії фронту, проходять поза конкурсом
+
+15
Toma666
Toma666
12 серпня 2020, 20:17
#
208 млн хриван. это 200 квартир, дишманских, однушек, где-то на отшибе. если не более 50% скидки... то этих денег хватит на спонсорство около 400+ квартир. такая себе перспектива, на всех, стоящих в очереди на жилье)))))
+
+39
Bischof
Bischof
12 серпня 2020, 22:02
#
Желаете побольше профинансировать со своего кармана, будучи налогоплательщиком?
+
0
mary27
mary27
12 серпня 2020, 23:16
#
Та ладно, задрипаная однушка в Куеве, да еще частично на халяву?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися