Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2020, 18:17

Пошта, страхові та інші фінустанови прийматимуть цифрові документи в «Дії»

Національний банк дозволив небанківським установам ідентифікувати клієнтів через цифрові документи з мобільного додатка «Дія». Про це повідомляє пресслужба Мінцифри з посиланням на постанову Нацбанку.

Національний банк дозволив небанківським установам ідентифікувати клієнтів через цифрові документи з мобільного додатка «Дія».
Фото: volodymyrets.city

Яких компаній стосується

Постанова стосується страхових компаній, кредитних спілок, ломбардів, платіжних організацій, операторів поштового зв'язку, інших установ, які надають послуги з переказу коштів та здійснення валютних операцій тощо.

Що це означає для клієнтів

Українці зможуть отримувати послуги в цих установах без паперових документів, а лише зі смартфоном.

Працівники таких закладів будуть верифікувати клієнтів за допомогою цифрової ID-карти або закордонного біометричного паспорта громадянина через мобільний додаток «Дія».

Також з'явиться можливість верифікації клієнтів за допомогою отримання установою даних Системи BankID й накладення особою КЕП на копію свого ідентифікаційного документа.

Читайте також: Мінцифри додасть в «Дію» електронний ІПН

Верифікувати ФОП та представників ТОВ тепер можна за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації.

Читайте також: Мін'юст: З 5 по 16 серпня юросіб і ФОПів не реєструватимуть

У Мінцифри також повідомили, що триває розроблення програмного забезпечення, яке дасть змогу компаніям підтверджувати достовірність цифрових документів у програмі «Дія».

Нагадаємо

  • З 21 липня в аеропорту «Бориспіль» мандрівники можуть пред'являти цифрові версії паспорта громадянина України або біометричний закордонний паспорт через додаток «Дія» замість звичайного.

Коментарі - 1

+
+13
mary27
mary27
31 липня 2020, 9:03
#
Когда уже к ID-картам наконец по прикрутят КЭП?
Чтоб хоть чуть-чуть оправдывать 400 грн за оформление.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися