Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2020, 12:04

Компанія Huawei стала лідером з продажу телефонів

За результатами другого квартального періоду цього року, китайський виробник смартфонів Huawei зайняв лідируючу позицію з продажу телефонів на світовій арені. Компанії навіть вдалось обійти Самсунг, повідомляє LBLV, посилаючись на дані Canalys.

У дослідженні наголошується, що Хуавей вперше вдалося показати результати краще, ніж у південнокорейської корпорації. Китайський виробник продав смартфонів більше, ніж будь-яка інша компанія. Вперше за 9 років ринок завоював не Samsung або Apple.

Як повідомляється, продаж телефонів Huawei у звітному періоді знизився на 27%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. При цьому виробникові вдалося поліпшити своє становище на ринку Китаю. Там поставки збільшились на 8%. На місцевому ринку на Хуавей припадає 79% від загального продажу мобільних гаджетів.

У Сполучених Штатах насторожено ставляться до китайської корпорації, вважаючи, що компанія працює на розвідку КНР і військових. Влада Америки переконує уряди інших країн відмовитись від співпраці з Хуавей при формуванні 5G-мереж. У Китаї запевняють, що такі звинувачення пов'язані з політичними принципами США і порушують правила ринкової конкуренції.

США відправили Хуавей в «чорний список», що не дає можливості китайській компанії купувати американські компоненти і обмежує доступ до сучасних технологій. Але, як зазначає LBLV, кілька разів Хуавей вже давали відстрочку щодо введених обмежень. Це дозволяло китайській компанії оновлювати ПО для вже вироблених смартфонів і купувати необхідну продукцію американського виробництва.

Єва Орлова, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін