Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 липня 2020, 17:12

Ексголова Нацкомфінпослуг відсудив пул активів банків-банкрутів на 3,9 мільярда

Госпсуд Києва задовольнив позов «Фінансової компанії „Інвестохіллс Веста“ про визнання недійсним рішення ФГВФО про скасування результату аукціону з продажу пулу активів чотирьох банків-банкрутів. Про це повідомляє finbalance.

Госпсуд Києва задовольнив позов «Фінансової компанії „Інвестохіллс Веста“ про визнання недійсним рішення ФГВФО про скасування результату аукціону з продажу пулу активів чотирьох банків-банкрутів.
Фото: klm.if.court.gov.ua

Що відомо

Вимоги по пулу активів банків Фінанси і Кредит, ВТБ, Дельта Банк і Фідобанк складають 3,9 млрд грн.

Сума включає невиплачені кредити ряду підприємств (Кременкчукм'ясо, Стахановський вагонобудівний завод, ПРАТ „Креатив“ та ін) в розмірі 1,1 млрд грн, відсотки по кредитах – 1,4 млрд грн, і штрафи – 1,4 млрд грн.

Читайте також: ФГВФО оголосив фінальний етап продажу активів Дельта Банку

Першим переможцем аукціону була оголошена компанія Бізнесресурс-Україна, яка запропонувала за пул активів 304 млн грн. Однак протягом місяця вона не сплатила куплений пул, і право на купівлю перейшло до „Інвестохіллс Веста“. Пропозиція компанії на аукціоні становила 150 млн грн.

Згідно з матеріалами справи „Інвестохіллс Веста“ 21 січня 2020 року підписав договір з ліквідатором банку Фінанси і Кредит і оплатив частину пулу в розмірі 132,4 млн грн.

Читайте також: НБУ отримав 1,1 мільярда на погашення кредитів банків-банкрутів

Але вже 22 січня виконавча дирекція ФГВФО скасувала результати аукціону.

Госпсуд Києва прийняв рішення, що у ФГВФО не було підстави для скасування результатів аукціону.

Що відомо про власників

  • За даними держреєстру, серед засновників „Фінансової компанії “Інвестохіллс Веста» значиться колишній голова правління Альфа-Банку і ексголова Нацкомфінпослуг Андрій Волков.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися