Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2020, 8:20

ДФС ліквідують до кінця року. Прем'єр назвав причину

Кабмін ліквідує Державну фіскальну службу (ДФС) до кінця поточного року. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ході візиту в Брюссель, передає Уніан.

Кабмін ліквідує Державну фіскальну службу (ДФС) до кінця поточного року.
Фото: 24tv.ua

Про що сказав прем'єр

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, ліквідація ДФС є умовою для отримання другого траншу макрофінансової допомоги для України.

«Це один з маячків для другого траншу. Це фактично умова для другого траншу. До кінця року ми повинні затвердити концепцію реформування Державної податкової служби», — заявив прем'єр.

Читайте також: Кабмін розділив Держфіскальну службу

«Наша ідеологія, це має бути інтелектуальний орган (замість Державної фіскальної служби — ред.). Не силовий, а інтелектуальний. Тобто орган, який буде мати доступ до баз даних, ресурсів, який буде інтелектуально шукати фінансові порушення, викривати їх і передавати їх відповідний орган», — зазначив Шмигаль.

Нагадаємо

  • Нагадаємо, в травні 2019 року Кабмін створив комісію з реорганізації ДФС. Державні податкові інспекції в районах, містах (крім Києва), районах у містах, об'єднані державні податкові інспекції втратили статус юридичних осіб і приєдналися до головного управління ДФС у регіонах.
  • Повідомлялося, що така реорганізація дозволить ефективно організувати роботу районів і областей.

Коментарі - 5

+
+15
yurikiev
yurikiev
24 липня 2020, 9:00
#
Все равно как назвать, главное, чтобы денежные потоки сохранились.
+
0
Bischof
Bischof
24 липня 2020, 9:56
#
Давно пора
+
+45
pov78
pov78
24 липня 2020, 11:04
#
Хоч організовуй, хоч реорганізовуй, але якщо працівники ті ж самі з таким самим бажанням нічого не робити та відсутність контролю за виконанням прийнятих рішень, ні до чого не призведе, а тільки буде видимість роботи влади
+
0
brigadirius
brigadirius
24 липня 2020, 12:04
#
Згадується мені вислів одного з керівників ДФС: «Я призначений на посаду не для того щоб дотримуватися законів, а для того щоб наповнювати бюджет».
В мене по роботі є одна справа з податковою. Вони по одній фізособі вже дванадцятий рік нараховують податок на землю за ту ділянку яка їй дванадцять корів як вже неналежить. Кожен рік ми виграємо суди по всіх інстанціях. Але на наступний рік все повторюється. За дванадцять років змінилося безліч керівників податкової, пройшли так звані «реформи», але з року в рік податкова продовжує слати бредові податкові вимоги.
+
0
pov78
pov78
24 липня 2020, 15:59
#
За то робота кипить, а те що результатів ніяких - то таке :-))) Зробивши висновок щодо реагування влади для захисту інтересів громадян на їхню ж вимогу, я більше скажу, що всі без виключення органи влади, заклади, установи державного сектору економіки роблять не так як положено, а так як їм зручно!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися