Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2020, 10:45

У 2 кварталі валютний ринок поповнили нові учасники — НБУ

Протягом другого кварталу валютний ринок поповнили нові учасники. Нацбанк видав і оновив ліцензії декількох компаній, повідомила пресслужба регулятора.

Протягом другого кварталу валютний ринок поповнили нові учасники.
Фото: radiotrek.rv.ua

Які компанії отримали ліцензії

Нацбанк у другому кварталі видав ліцензію на здійснення валютних операцій з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі новому учаснику — фінансової компанії «Тайгер Інвест».

Крім того, регулятор розширив перелік валютних операцій фінансової компанії «Профінеф». Тепер компанія може переводити кошти, крім торгівлі валютними цінностями у готівковій формі.

Читайте також: Укрпошта може стати банком. Комітет ВР рекомендує прийняти законопроект

Також повідомляється, що в другому кварталі Нацбанк переоформив генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій національному оператору поштового зв'язку «Укрпошта». Також йому видали ліцензію на здійснення валютних операцій з торгівлі валютними цінностями у готівковій формі та переказ коштів.

Нагадаємо

  • Раніше НБУ надав можливість спрощеного переоформлення ліцензій всім учасникам валютного ринку.
  • Ліцензії на здійснення валютних операцій діють безстроково, тоді як раніше генеральні ліцензії на обмін валют видавали терміном до трьох років.
  • За даними НБУ, сьогодні на валютному ринку діють 42 учасники, які мають генеральну ліцензію/ліцензію на здійснення валютних операцій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися