Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2020, 16:53

Мінфін представив концепцію запровадження особливих умов оподаткування прибутку

Мінфін представив концепцію запровадження особливих умов оподаткування податком на прибуток підприємств. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну за підсумками наради з представниками бізнес-асоціацій.

Мінфін представив концепцію запровадження особливих умов оподаткування податком на прибуток підприємств.
Фото: dtkt.ua

Ризики введення податку на виведений капітал

Сьогодні в парламенті розглядають законопроекти про введення податку на виведений капітал. У Мінфіні впевнені, що це важлива ініціатива, яка має переваги як для бізнесу, так і держави, але і несе ризики.

Читайте також: Велика приватизація. Іноземні інвестори 5 років не будуть платити податок на прибуток

Ключовим ризиком є значні втрати бюджету в перші роки запровадження податку на виведений капітал. За попередніми оцінками Мінфіну, запровадження цієї моделі з 2021 року може призвести до прямих втрат бюджету у короткостроковій перспективі щонайменше в сумі близько 53 млрд грн.

Яке рішення запропонував Мінфін

«Приймати модель податку на виведений капітал у чистому вигляді в умовах, в яких держава існує сьогодні, неможливо.

Тому ми пропонуємо ввести спеціальний податок на прибуток підприємств для платників у межах окремих регіонів, в яких є незначні надходження цього податку», — сказала заступник міністра фінансів Світлана Воробей.

Подивитися презентацію

За експертною оцінкою, сума втрат податку на прибуток підприємств у разі введення спеціальних умов оподаткування може скласти близько 1 млрд грн в перший рік. Але з іншого боку, це дасть додаткові стимули для розвитку бізнесу і не так сильно вплине на бюджет.

  • Законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування податком на прибуток підприємств» вже опублікований на сайті Мінфіну.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися