Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 червня 2020, 8:47

Найбагатший бізнесмен Азії увійшов у топ-10 мільярдерів світу

Голова ради директорів і основний власник індійської компанії Reliance Industries Мукеш Амбані увійшов у десятку найбагатших людей світу за версією Forbes. Про це пише РБК.

Голова ради директорів і основний власник індійської компанії Reliance Industries Мукеш Амбані увійшов у десятку найбагатших людей світу за версією Forbes.
Фото: websiteaboutbusiness.com

Згідно з даними видання про статки бізнесменів, Амбані займає дев'ятий рядок рейтингу. Його статки оцінюються в $64,6 млрд.

Мільярдер увійшов у топ-10 після того, як його статки збільшилися на $3,9 млрд за один день, пише Forbes.

19 червня Reliance Industries оголосила про те, що продала 24,7% акцій свого сервісу Jio, що забезпечує 4G-зв'язок, на суму $15,2 млрд. У числі покупців був і Facebook. Після цього акції Reliance Industries виросли більш ніж на 6% за день і майже вдвічі з березня.

Читайте також: Найбагатші люди планети за тиждень втратили $444 мільярди

Зазначається, що Амбані також був найбагатшою людиною Індії за версією Forbes в 2019 році.

Власник Reliance Industires – єдиний мільярдер з Азії в ТОП-10 найбагатших людей світу за версією Forbes.

Що відомо про мільярдера

Мукеш Амбані народився 19 квітня 1957 року в Адені (Ємен). Він син колишнього шкільного вчителя Дхірубхая Амбані, який розбагатів на імпорті в Індію поліестеру. З початку 2000-х компанія почала займатися мобільними комунікаціями, а потім стала розвивати нафтогазовий бізнес, рітейл.

З початку 2010-х Reliance Industries спеціалізується на телекомунікаційному бізнесі, збільшуючи кількість абонентів, в тому числі за рахунок додатків Jio Cinema і Jio Music. За прогнозами Амбані, до його сервісів будуть підключено 1 100 міст Індії.

Читайте також: Найбагатші люди планети за добу втратили понад $238 мільярдів

Амбані володіє найдорожчим і одночасно найбільшим приватним житлом у світі. Будинок висотою 173 метри знаходиться в Мумбаї. Його будівництво обійшлося в $70 млн, проте ринкова вартість становить близько $2 млрд. Хмарочос отримав назву «Антілія» на честь міфічного острова в Атлантичному океані.

Рейтинг мільярдерів

На першому місці – засновник Amazon Джефф Безос, його капітал налічує $160 млрд.

За ним ідуть засновник Microsoft Білл Гейтс ($108,6 млрд) і президент групи компаній Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно з сім'єю ($102,8 млрд).

Також у списку засновник Facebook Марк Цукерберг, голова ради директорів Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, колишній директор Microsoft Стів Балмер, співзасновник Oracle Ларрі Еллісон, засновник Inditex Амансіо Ортега і співзасновник Google Ларрі Пейдж.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
22 червня 2020, 11:52
#
В нищей стране можно заработать кучу денег даже на десятое место в мире по версии Forbes.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися