Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 червня 2020, 12:14

Центри зайнятості працевлаштували 106 тисяч людей під час карантину — Петрашко

Під час карантину в Україні через центри зайнятості було працевлаштовано 106 тис. осіб. Про це розповів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко на брифінгу, передає Укрінформ.

Під час карантину в Україні через центри зайнятості було працевлаштовано 106 тис.
Фото: mc.today

Про що розповів міністр

«Програма Кабінету міністрів «500 тисяч робочих місць» діє. <...> у нас настільки спрощена система, що людина, якщо не реєструється (у центрі зайнятості — ред.), то важко ідентифікувати, що вона є безробітною. Але, разом з тим, така спрощена реєстрація базується і на створення робочих місць. Наразі за період карантину вже працевлаштовано 106 тис. осіб. Це те, що безпосередньо, через центри зайнятості», — заявив Петрашко.

Читайте також: Скільки зараз платять безробітним і як отримати державну допомогу

Він зазначив, що серед програм зайнятості є безумовні лідери, які успішно діють, а є напрями, які потрібно профінансувати.

«Частина з цих програм профінансована, частина потребує фінансування. Зараз працюємо з Верховною Радою для того, щоб ще протягом цієї сесії розблокувати так звані активні програми зайнятості. Для того, щоб фонд зайнятості зміг за заявками місцевих органів влади та адміністрацій фінансувати людей для тимчасової зайнятості.

Читайте також: У США безробітним заплатять $1,5 тисячі, щоб вони погодилися вийти на роботу

У яких сферах є вакансії

Вакансії для 500 тис. українців пропонують у 10 сферах. Це будівництво доріг і транспортна інфраструктура, галузь благоустрою, розвиток сільського господарства, оцифровка документів і архівів, поштові послуги, лісове господарство, підприємства мікро — і малого бізнесу та ін

Читайте також: Кабмін обіцяє 500 тисяч робочих місць із зарплатами 7000 гривень. Які вакансії запропонують українцям

Раніше повідомлялося

  • Кількість безробітних, зареєстрованих в службі зайнятості, станом на 4 травня 2020 року становила 456,8 тис. осіб, що на 48% більше, ніж на відповідну дату минулого року.
  • Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що кількість офіційно зареєстрованих в Україні безробітних зросла майже в 10 разів порівняно з показником до введення карантину.
  • Найбільше безробітних реєструють в таких секторах економіки: торгівля та ремонт, сільське господарство, переробна промисловість і державне управління.
  • Уряд 13 травня представив план щодо підвищення зайнятості населення.

Коментарі - 3

+
0
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
17 червня 2020, 12:38
#
Интересно есть ли у частных работодателей интерес к государственным службам занятости? Так что б по делу, а не для галочки имею в виду)
+
0
delucrum
delucrum
17 червня 2020, 12:56
#
Конечно есть в трех случаев:

1. по закону обязаны
2. когда реально не можешь найти инвалида - приходиться обращяться в центр занятости
3. когда у тебя завод/ферма и т.д. - то искать реально лучше через центры занятости, а не в интернете (или линкидином), так как слесарь не пользуется инетом и сайтами для поиска работы.
+
0
mary27
mary27
17 червня 2020, 22:24
#
Представила себе нормального такого слесаря и ''линкед ин''.
И что-то проорала)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися