Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 червня 2020, 15:43

Світовий банк вніс до порядку денного розгляд кредиту для України

Рада директорів Світового банку 26 червня розгляне можливість надати Україні кредит на політику розвитку для економічного відновлення (Economic Recovery DPL). Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на порядок денний зборів ради директорів.

Рада директорів Світового банку 26 червня розгляне можливість надати Україні кредит на політику розвитку для економічного відновлення (Economic Recovery DPL).
Фото: 5.ua

Можливий обсяг кредиту

Обсяг кредиту в опублікованих матеріалах поки відсутній. Однак, згідно з матеріалами нової програми stand by Міжнародного валютного фонду, схвалення якої зробило можливим розгляд цієї позики, його розмір може скласти $0,7-$1 млрд, і ці кошти надійдуть в Україну в поточному році.

Читайте також: Мінфін очікує $350 мільйонів від Світового банку вже в червні

Раніше повідомлялося

  • 12 червня Україна повністю отримала $2,1 млрд першого траншу від МВФ за новою 18-місячною програмою stand-by. Загальний розмір програми становить 3,6 мільярда SDR (близько $5 мільярдів).
  • За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, програма МВФ відкриває Україні можливість отримати фінансування від інших міжнародних партнерів.
  • Так, Європейська комісія схвалила надання Україні 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги. Отримані кошти будуть спрямовані до державного бюджету на витрати, зокрема для подолання наслідків COVID-19.
  • Уже до кінця червня, за словами Шмигаля, Україна отримає від МВФ і ЄС понад $3,2 мільярда. 

Читайте також: Світовий банк виділив Україні $150 мільйонів на виплату соцдопомоги

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися