Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2020, 12:35

Кабмін відкрив пункти пропуску в аеропортах і дозволив в'їзд іноземцям

Уряд відкрив пункти пропуску та контролю в аеропортах України, а також дозволив в'їзд для іноземців з країн, де немає значного поширення COVID-19. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Уряд відкрив пункти пропуску та контролю в аеропортах України, а також дозволив в'їзд для іноземців з країн, де немає значного поширення COVID-19.
Фото: korrespondent.net

Про що повідомив міністр

«Продовжуємо поступово відновлювати нашу авіацію. Сьогодні уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в'їзд для іноземців, які є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів.

Ці зміни дозволять відновити роботу підприємств авіаційного транспорту та налагодити міжнародне повітряне сполучення», — зазначив міністр.

За його словами, таке рішення є очікуваним і невід'ємно пов'язаних з відновленням міжнародного регулярного пасажирського авіасполучення в Україні з 15 червня.

Читайте також: Європа назвала умови, за яких відкриє кордон для українців

«Прерогатива у відкритті кордонів буде залишатися для країн з розвиненим туристичним напрямком і сприятливою епідеміологічною ситуацією. Ми поступово відкриваємо небо, але безпека і захист наших громадян залишаються в пріоритеті», — додав Криклій.

Нагадаємо

  • 5 червня міністри внутрішніх справ країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення продовжити заборону на в'їзд іноземців в ЄС щонайменше до липня. Заборона повинен був діяти до 15 червня.
  • При цьому під заборону в'їзду не потрапляють люди, які постійно проживають в ЄС, громадяни країн-членів ЄС, які зараз перебувають за кордоном, члени їх сімей та дипломати.

Коментарі - 3

+
0
Італій .
Італій .
12 червня 2020, 13:14
#
В очередной раз повторю вопрос: почему в марте и апреле было нельзя летать и приезжать иностранцам при том что количество заболевших исчислялось десятками, потом сотнями. А сейчас когда счет пошел на тыщи и только в Киеве регулярно подтверждается уже почти сотня заболевших (реально заболевших конечно же больше) - можно и летать и иностранцами приезжать.
+
+24
arhimandrit
arhimandrit
12 червня 2020, 15:20
#
Тому що професіонали при владі!
+
0
Igorenya
Igorenya
12 червня 2020, 21:14
#
Говорите карантин хотите вернуть?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися