Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 травня 2020, 12:42

20 років в'язниці і штраф $500 тисяч. Українця у США затримали на кіберзлочинах

Українцеві Віталію Антоненку в США загрожує 20 років в'язниці і штраф в розмірі $500 000 за ряд фінансових кіберзлочинів. Про це повідомляє Forbes, передає Liga.net.

Українцеві Віталію Антоненку в США загрожує 20 років в'язниці і штраф в розмірі $500 000 за ряд фінансових кіберзлочинів.
Фото: 1news.com.ua

У чому звинувачують

Прокуратура Бостона звинувачує Антоненка в серії кіберзлочинів для крадіжки даних про банківські карти.

За версією слідства, викрадені дані він разом із поплічниками продавав в даркнеті. Зароблені гроші, імовірно, відмивав з допомогою биткоіна.

Читайте також: 13 шахрайських схем, які дозволили вкрасти в українців 362 мільйона

Прокуратура Бостона висунула звинувачення, згідно з яким Антоненка можуть засудити до 20 років в'язниці і штрафу до $500 000.

Що ще відомо

Антоненка затримали в березні минулого року в Міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді після прибуття з України. Агенти під прикриттям змогли зв'язати його з двома біткоін-гаманцями, через які пройшло $94 млн. В момент арешту на обох гаманцях було понад $140 000 в BTC.

Читайте також: Кіберполіція викрила шахраїв, які «продали» українцям маски і антисептики на 3,5 мільйона

У минулому році адвокати Антоненка запросили психіатричну експертизу для свого клієнта. За їхніми словами, у чоловіка спостерігалися проблеми з комунікацією. Вони також припустили, що їх підзахисний таємно працює на ЦРУ.

Раніше повідомлялося

  • Кіберполіція припинила шахрайську діяльність компанії, яка заволоділа грошима громадян. Компанія позиціонувала себе як платформа, яка надає послуги з торгівлі акціями міжнародних компаній.
  • Шахрайська схема виглядала так: вкладники створювали акаунти на веб-платформі і поповнювали депозити. Після цього їх гроші перераховувалися на криптогаманці компанії.

Коментарі - 2

+
0
mary27
mary27
29 травня 2020, 15:25
#
Ну не получился АйТи-стартап, бывает)
+
0
Alpenstein
Alpenstein
29 травня 2020, 17:02
#
Странный он какой-то. Кардеры обычно стараются держаться подальше от территории США. Обычно их или вообще достать невозможно, или экстрадируют из третьих стран вроде Тайланда при попытке осуществления отдыха на пляже.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися