Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 травня 2020, 17:53

Агентство ЄС внесло три українських аеропорти в список ризикових

Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) склало список аеропортів, розташованих у районах з високим ризиком передання інфекції COVID-19. У нього потрапили три аеропорти в Україні. Про це повідомляє Європейська правда.

Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) склало список аеропортів, розташованих у районах з високим ризиком передання інфекції COVID-19.
Фото: day.kyiv.ua

Які аеропорти у списку

У списку не зазначено назви аеропортів, а тільки міста. Очевидно, що нього включені обидва столичні аеропорти «Бориспіль» і «Київ», і міжнародний аеропорт «Чернівці».

Всього до переліку ризикових потрапили аеропорти 32 країн світу. Серед них 9 країн ЄС, які найбільше постраждалих від коронавірусу, а також низка аеропортів США, Росії і Великобританії.

Повний список аеропортів доступний на сайті агентства.

Що це значить

Перебування українських аеропортів у цьому списку означає, що літаки, які літають в/з України, повинні проходити повну дезінфекцію спеціалізованими засобами після кожного польоту в/з українських аеропортів.

Читайте також: Літня відпустка після карантину: дорого й закрито

Також ці літаки повинні бути обладнані одним або кількома універсальними комплектами для захисту членів екіпажу, що надають допомогу в разі потенційних випадків зараження COVID-19.

Читайте також: Туристам радять готуватися до закордонного відпочинку не раніше жовтня

Раніше повідомлялося

  • Авіакомпанії Czech Airlines, Wizz Аіг і Lufthansa планують відновити регулярні рейси з України з кінця травня-початку червня.
  • У Міністерстві інфраструктури заявили, що до прийняття офіційних рішень українського уряду про відновлення регулярних рейсів дії авіакомпаній з продажу квитків є передчасними.
  • Глава МЗС Дмитро Кулеба раніше заявляв, що влітку Україна частково відновить міжнародне авіасполучення, але повноцінного відновлення ще не буде.

Коментарі - 2

+
0
SergValin
SergValin
14 травня 2020, 8:06
#
Там в списке вообще все крупные аэропорты мира.
+
0
Takida
Takida
15 травня 2020, 13:37
#
Сложная задача,фактически не разрешима. Какие же 3 украинских аэропорта включили в список,если 2 Киеве а один в Черновцах,что нужно вставить в новость  «Видимо в него включены...»?  
А какие еще могут быть варианты,взлетная полоса Антонова и Гостомеля?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися