Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 травня 2020, 14:04

Наглядова рада Нафтогазу доручила правлінню обмежити зарплати керівництва компанії

Виконати вимоги законодавства про обмеження розміру зарплати та винагород керівництву на період карантину – таке доручення наглядова рада Нафтогазу дала правлінню компанії. Про це йдеться у повідомленні пресслужби НАК.

Заява Коболева

«Відразу після набуття чинності закону, який обмежує максимальний розмір заробітної плати керівних органів державних компаній, ми зупинили виплату заробітної плати і всіх інших винагород членам правління компанії», – заявив голова правління Нафтогаз Андрій Коболєв.

Читайте також: Зарплата глави Нафтогазу Коболєва зменшена більш ніж удвічі

Передісторія

29 квітня Кабмін обмежив розмір заробітної плати керівників виконавчих органів та членів наглядових рад держкомпаній сумою 47 тисяч грн в місяць. Це обмеження діє, починаючи з квітня і до кінця місяця, в якому закінчується карантин.

Змінами до держбюджету-2020 на період карантину встановлена гранична сума зарплат чиновників і суддів – 10 мінімальних заробітних плат (зараз така зарплата становить 4723 грн).

Як відомо, Коболєва критикують за призначення топменеджерам Нафтогазу багатомільйонних премій за підсумками перемоги у Стокгольмському арбітражі над Газпромом.

Нагадаємо, середня зарплата українців у березні склала 11 446 грн — на 599 грн більше, ніж у лютому. Реальна заробітна плата в березні зросла на 9,3% у річному вимірі та на 4,8% порівняно з лютим. Про це свідчать дані Держстату.

Коментарі - 4

+
0
allexpl
allexpl
2 травня 2020, 14:35
#
Зрада!!! Теперь все суды против россии проиграют, за взятку! Немедленно отменить решение!
+
+9
Skpablo17
Skpablo17
2 травня 2020, 15:02
#
Ну. может продержатся до 11 мая...На консервах. Кстати, купил отвратную кильку.
+
+36
Petr Maslov
Petr Maslov
2 травня 2020, 15:59
#
А как же мама Колобка?
+
0
Анна Veritasana
Анна Veritasana
3 травня 2020, 9:19
#
Жалко так его стало сразу..Этого «Коболева» и иже с ним..Теперь в Ниццу на выхи не полетят ...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися