Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 квітня 2020, 18:37

Уряд виділив 45 мільйонів з резервного фонду на ліквідацію пожеж у Чорнобилі

Кабінет міністрів виділив 44,86 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету для ліквідації пожеж у Чорнобильській зоні відчуження. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики та захисту довкілля.

Кабінет міністрів виділив 44,86 мільйона гривень з резервного фонду державного бюджету для ліквідації пожеж у Чорнобильській зоні відчуження.
Фото: narodna-pravda.ua

Що відомо

«Відповідне розпорядження, ініційоване Мінекоенерго, прийнято на засіданні уряду. Згідно з розпорядженням, має бути виділено коштів у сумі 44862,9 тис. грн з резервного фонду державного бюджету для здійснення заходів, пов’язаних з пожежами в зоні відчуження», — йдеться в повідомленні.

Такі заходи необхідні з огляду на те, що, за повідомленням ДСНС, з початку року в зоні відчуження вже сталися 27 пожеж на площі приблизно 70 га.

Рада у 18 разів підвищила штрафи за підпал сухостою. Тепер мінімальна сума штрафу замість 170 грн – зростає до 3060 грн (180 неоподатковуваних мінімумів).

«Ситуація в зоні відчуження особливо небезпечна, оскільки може призвести до забруднення територій радіоактивним пилом», — зауважили у відомстві.

Читайте також: Рада розблокувала підписання закону про ринок землі

Як використають кошти

Виділене фінансування дасть змогу додатково забезпечити підрозділи рятувальників усім необхідним для оперативного та якісного виконання завдань та вчасної ліквідації пожеж.

Читайте також: Рада підтримала «антикризові» зміни до бюджету-2020. Дефіцит бюджету збільшили утричі.

Що відомо про пожежу

4 квітня у зоні відчуження Чорнобильської АЕС виникла верхова лісова пожежа на площі 20 гектарів. Рятувальники спрямували на допомогу вогнеборцям авіацію. Гасінню заважав підвищений радіаційний фон.

Згодом у Державному агентстві з управління зоною відчуження повідомили про нормалізацію радіаційного фону.

6 квітня у поліції Київщини повідомили, що затримали 27-річного жителя села Рагівка, який спричинив пожежу в Чорнобильській зоні. 8 квітня йому оголосили підозру через підпал.

Він розповів, що підпалив сміття та траву у трьох місцях задля забави. А після цього вітер розніс вогонь далі, й він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

Коментарі - 2

+
+45
Kanarej
Kanarej
13 квітня 2020, 22:16
#
За отсутствие маски — 17 тыс, за поджог леса — 3 тыс грн. Что из этого опаснее? Размер обоих штрафов неадекватен. Их правильнее было бы поменять местами.
+
+12
Gen Cryo
Gen Cryo
14 квітня 2020, 9:04
#
Вчера приняли новые штрафы. Цитата «Новый же законопроект предусматривает увеличение штрафов сразу в 18 раз. Например, те, кто умышленно подожжет траву, лесную подстилку или камыши за городом могут даже оказаться за решеткой на два, а то и все 5 лет. Либо же заплатят штраф от 92-х до 153-х тысяч гривен. То же самое касается земель сельскохозяйственного назначения. В черте населенных пунктов за те же действия можно заплатить до 6 тысяч гривен. »
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися