Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 квітня 2020, 12:52

Три нових учасники вийшли на валютний і платіжний ринки в березні

У березні Національний банк видав три ліцензії небанківським фінансовим компаніям: дві ліцензії на здійснення валютних операцій та одну – на переказ коштів у гривні без відкриття рахунків. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Хто отримав ліцензію

ТОВ «ФК «Єдиний простір» отримало ліцензію на здійснення операцій із торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та ліцензію на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків.

ПрАТ «Граве Україна Страхування життя» на здійснення валютних операцій. На підставі цієї ліцензії компанія зможе отримувати страхові платежі та здійснювати страхові виплати за договорами страхування життя в іноземній валюті.

На сьогоднішній день на валютному ринку діє 41 учасник, що має генеральну ліцензію/ліцензію на здійснення валютних операцій, а на платіжному ринку – 64 учасники, які мають ліцензію на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків.

Крім того, в березні НБУ прийняв рішення про узгодження правил нової платіжної системи – внутрішньодержавної платіжної системи Герц, платіжною організацією якої є ТОВ «ФК „Герц“ (Одеса).

Читайте також: Японська платіжна система JCB виходить на український ринок

Загалом на сьогодні в Україні зареєстровано 38 платіжних систем.

Передісторія

  • Впродовж лютого 2020 року валютний та платіжний ринки поповнили чотири нові учасники.

  • Валютні ліцензії отримали фінансова компанія «Леогеймінг Пей» та лайф – страховик «Аркс Лайф».

  • Упродовж лютого Нацбанк також узгодив умови та порядок діяльності 2 операторів послуг платіжної інфраструктури ТОВ «Пей Плейс Україна» та ТОВ «Айті Солюшенс».

Раніше повідомлялося

  • Нацбанк прийняв рішення змінити статус та найменування платіжної системи з внутрішньодержавної платіжної системи «FORPOST» на міжнародну платіжну систему «NovaPay».

  • Міжнародна платіжна система NovaPay стала 11 міжнародною платіжною системою в Україні, платіжною організацією якої є резидент.

Коментарі - 1

+
0
Lexa9992018
Lexa9992018
1 квітня 2020, 15:34
#
Вот теперь точно не будет скучно на валютном рынке.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися