Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 березня 2020, 8:58

Отримання допомоги по безробіттю на час карантину спростили. Деталі

29 березня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів спростив отримання допомоги по безробіттю на період карантину. Про це написав у своєму телеграм-каналі прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Відтепер реєстрація безробітних буде здійснюватися з першого дня після подачі відповідної заяви до Центру зайнятості. Призначення виплати в такому разі так само буде здійснюватися з першого дня реєстрації», — йдеться в повідомленні.

Що зміниться у виплаті допомоги по безробіттю

  • на період карантину статус безробітного надаватиметься з першого дня після звернення особи із заявою до служби зайнятості;
  • допомога по безробіттю буде призначатися з першого дня реєстрації безробітного без прив‘язки до наявності чи відсутності підходящої роботи;
  • виплати по безробіттю здійснюватимуться без урахування дати особистого відвідування безробітним центру зайнятості. Достатньо буде зв’язатися з консультантом телефоном чи електронною поштою;
  • отримати статус безробітного можна буде дистанційно, заповнивши нову форму заяви про реєстрацію особи безробітним. Але після завершення періоду карантину безробітний має прийти до служби і подати необхідні документи особисто.

Як зазначають у центрі зайнятості, прийняття нормативних документів із зазначеними ініціативами очікується на найближчому засіданні Уряду.

Читайте також: У Кабміні обіцяють виплати всім, хто залишився без роботи через карантин

Що радять у центрі зайнятості

  • зареєструватися у центрі зайнятості можна, направивши копії документів електронною поштою, або особисто, надавши копії документів через спеціальну скриньку перед входом до центру зайнятості;
  • обирати найбільш зручний для відвідування центр зайнятості (реєстрація місця проживання (прописка) не має значення);
  • центр зайнятості у період карантину відвідувати не потрібно. З кар’єрним радником контактувати по телефону;
  • продовжувати шукати роботу через інтернет та інші дистанційні джерела;
  • удосконалювати знання та навички на освітніх онлайн платформах;
  • нарахування допомоги по безробіттю відбувається у відповідності до діючого законодавства. Про усі зміни буде повідомлено на офіційних медіа-ресурсах.

Читайте також: МОП: 25 мільйонів людей можуть втратити роботу через кризу. Що повинні зробити влади

Допомога по безробіттю

Правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття прийняло рішення про підвищення з 1 березня 2020 року мінімального розміру допомоги по безробіттю:

  • для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 1630 грн до 1800 грн;
  • для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 610 грн до 650 грн.

Читайте також: Безробіття в Україні: У МЕРТ назвали причини (інфографіка)

Коментарі - 2

+
+1
Богдан Перчук
Богдан Перчук
30 березня 2020, 11:28
#
Рай для нелегалов. В центр занятости не надо отлучаться с «работы», мораторий на рейды и проверки... Страна возможностей:-].
+
+9
Igorenya
Igorenya
30 березня 2020, 21:12
#
Брехня полная! Пособие не начисляется, т.к. отменили посещения!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися