Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2020, 16:31

Суд продовжив заборону на запуск криптовалюти від Telegram

Суд на невизначений термін продовжив заборону на випуск криптовалюти Gram від компанії Telegram і пообіцяв винести остаточний вердикт до 30 квітня. На цю дату було перенесено офіційний запуск блокчейна TON, пише НВ з посиланням на The Daily Fintech.

Суд на невизначений термін продовжив заборону на випуск криптовалюти Gram від компанії Telegram і пообіцяв винести остаточний вердикт до 30 квітня.
Фото: eadaily.com

Як проходили слухання

У США пройшли перші очні слухання по справі Комісії з цінних паперів проти Telegram.

Комісія продовжила стверджувати, що вважає криптовалюту Gram незаконно випущеними цінними паперами. На думку регулятора, Telegram повинен реєструвати продаж криптовалюти як операцію з цінними паперами.

Також суддя поцікавився, наскільки проект готовий до запуску і що станеться, якщо засновники компанії «кинуть TON, заберуть гроші і поїдуть на острови».

Читайте також: США призупинили випуск криптовалюти Telegram

Адвокат Telegram заявив, що якщо суд прийме рішення про повну заборону криптовалюти Gram, то компанія скасує запуск і поверне кошти інвесторам.

Що відомо про Gram

  • Gram — криптовалюта на основі блокчейн-платформи TON, яку розробляє Telegram. Особливістю блокчейн-платформи Gram є висока швидкість транзакцій.
  • Ці продукти Telegram розробляв з 2017 року і повинен був запустити в кінці жовтня 2019 року, але звернув плани через позову Комісії з цінних паперів і бірж США.
  • Відомство визнало, що компанія Павла Дурова не перейнялася відповідністю токенів Gram нормам американського регулювання, і через суд заборонило первинне розміщення (ICO) криптовалюти.
  • На розробку Gram та екосистеми TON, в якій повинна працювати криптовалюта, Telegram раніше залучив $1,7 млрд від інвесторів.

Нагадаємо

Коментарі - 2

+
0
barbav
barbav
20 лютого 2020, 16:58
#
В Украину Дурова надо звать. Пусть у нас запускает.
+
+30
corsww
corsww
20 лютого 2020, 21:50
#
Всех этих Попандопул из прекрасного фильма Свадьба в Малиновке нужно запретить. С ихней фразой. Деньги настоящие. Бери. Я себе еще нарисую.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися