Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 лютого 2020, 15:43

Перемога НБУ. Регулятор виграв справу щодо платіжної системи 24NONSTOP

Верховний Суд 28 січня задовольнив касаційну скаргу Нацбанку, підтвердивши законність рішень про зупинення переказу коштів та виключення з реєстру платіжних систем 24NONSTOP. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Верховний Суд 28 січня задовольнив касаційну скаргу Нацбанку, підтвердивши законність рішень про зупинення переказу коштів та виключення з реєстру платіжних систем 24NONSTOP.
Фото:bank.gov.ua

Передісторія

  • У 2015 році Нацбанк за результатами перевірки виявив факти порушення ТОВ «Ай Ті Фінанс» вимог законодавства України з питань діяльності платіжних систем.

  • Зокрема, всупереч вимогам постанови Національного банку ТОВ «Ай Ті Фінанс» не зупинило операції з переказу коштів через ПТКС на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

  • 30 грудня 2015 року комітет Нацбанку ухвалив рішення про зупинення переказу коштів у внутрішньодержавній платіжній системі 24NONSTOP, платіжною організацією якої є ТОВ «Ай Ті Фінанс».

Читайте також: НБУ програв позов щодо великої платіжної системи 24nonStop

  • ТОВ «Ай Ті Фінанс» не виконало зазначене рішення комітету Національного банку.

  • 4 лютого 2016 року Комітет Національного банку ухвалив рішення про виключення системи 24NONSTOP з Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.

Читайте також: Суд визнав неправомірним виключення 24NONSTOP з реєстру платіжних систем

  • Не погодившись із вищезазначеними рішеннями Національного банку, ТОВ «Ай Ті Фінанс» звернулося до суду з вимогою визнати незаконними рішення регулятора.

  • 15 серпня 2019 року суд відмовив НБУв апеляційному позові до компанії «Ай Ті Фінанс» про виключення з реєстру платіжної системи 24nonStop.

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
3 лютого 2020, 18:02
#
За что банки будут блокировать счета [Разбор нового закона по финмониторингу]:

https://www.youtube.com/watch?v=eB3yLBrEiA4

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами под видео.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися