Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2020, 18:24

Стало відомо, коли суд Лондона розглядатиме справу проти Коломойського

Повноцінний розгляд справи проти колишніх власників державного Приватбанку Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова і шести компаній у Високому суді Лондона повинен відбутися в 2021 році. Про це НВ Бізнес повідомила прес-служба банку.

Повноцінний розгляд справи проти колишніх власників державного Приватбанку Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова і шести компаній у Високому суді Лондона повинен відбутися в 2021 році.
Фото: delo.ua

Що відомо

Очікується, що в межах підготовки до повноцінного розгляду справи проти Коломойського, Боголюбова і шести компаній в лондонському суді окремі відповідачі нададуть відгуки на позов в кінці наступного тижня.

«У наступні кілька місяців відбудеться процесуальне слухання, в ході якого суд дасть вказівки щодо подальшого судового розгляду, але конкретні дати для цього ще не встановлені. Слухання по суті справи, швидше за все, відбудуться в 2021 році», — заявили в банку.

Читайте також: Приватбанк оскаржує рішення суду про стягнення 22 мільйонів на користь Коломойського

Нагадаємо, раніше Високий суд Лондона надав екс-власникам Приватбанку додатковий час для підготовки до захисту до 10 січня 2020 року.

Раніше повідомлялося

  • У лондонській справі Коломойський і Боголюбов звинувачуються у виведенні з банку майже $2 млрд. Зараз сума дорівнює $3 млрд з урахуванням відсотків. За даними агенції Kroll, всього колишні власник Приватбанку вивели з банку до його націоналізації $5,5 млрд.
  • Розгляд справи Приватбанку в українських судах 19 грудня 2019 року було призупинено. Проте нещодавно стало відомо, що колишні топ-менеджери Приватбанку, які були міноритарними акціонерами банку, також вирішили оскаржити законність націоналізації банку.

Читайте також: Катерина Рожкова: Якщо Приватбанк зупинити, клієнти у нього вже не повернуться

  • Приватбанк був націоналізований в грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель непрацюючих кредитів Приватбанку, який класифікується як пов'язаний з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінюється в 212,795 млрд грн.

Коментарі - 3

+
0
BexOne
BexOne
10 січня 2020, 19:07
#
Значит Приватик еще годик поживет.
+
0
QGS
QGS
11 січня 2020, 0:41
#
Я правильно понял, транш можно ждать в 2021 году.
+
0
Serhii Kyrychenko
Serhii Kyrychenko
11 січня 2020, 11:00
#
Я правильно понял, закон что бы не передавать банк успеют принять? Только как это повлияет на решение судов?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися