Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 грудня 2019, 14:40

Нова митниця не рекомендує подавати декларації через ДФС

У відомстві не рекомендують подавати митні декларації через ДФС, тому що її повноваження припиняються, а рахунки для поповнення коштів будуть недоступні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У відомстві не рекомендують подавати митні декларації через ДФС, тому що її повноваження припиняються, а рахунки для поповнення коштів будуть недоступні.
Фото: ukrinform.ua

Чому можливі помилки

Державна митна служба розпочинає свою роботу з 8 грудня. У відомстві рекомендували утриматися від подання митних декларацій ГФС, оскільки їх оформлення може не завершитися до кінця доби 7 грудня.

У перші дні роботи через переведення роботи митниць на новий класифікатор можливі помилки в прийнятті та адресації електронних митних декларацій.

Читайте також: Нова митниця показала результат. Бюджет поповнено на 30,3 мільярда

Вже з 8 грудня і надалі не передбачається проблем зі справлянням митних платежів при митному оформленні товарів, ідеться в повідомленні. З цієї дати митні декларації потрібно адресувати митницям Держмитслужби.

«Кошти авансових платежів, які платники перерахували митницям ДФС, будуть використовуватися для справляння митних платежів та митницями Держмитслужби», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Митний конфіскат будуть продавати через Prozorro — Нефьодов

У відомстві попередили: якщо коштів для митного оформлення, планованого з 9 грудня, недостатньо, то кошти попередньої оплати за митне оформлення товарів необхідно платити виключно на нові рахунки Держмитслужби та її митниць. Старі рахунки ДФС для надходження коштів будуть недоступні.

Раніше повідомлялося

  • У вересні президент Володимир Зеленський доручив уряду запустити роботу нової митниці до 1 грудня.
  • Глава Держмитниці Максим Нефьодов прогнозував, що нова митниця буде створена до кінця вересня. Але 2 вересня Мінфін тільки затвердив структуру і штатний розклад апарату Митної служби.
  • 15 листопада Максим Нефьодов заявив про створення 16 митниць і назвав дату запуску.
  • 4 грудня Кабінет міністрів прийняв розпорядження про запуск нової митниці з 8 грудня.

Читайте також: Оформляти товари на митниці стане простіше: президент підписав закон про АЕО

Коментарі - 1

+
0
Sozdatel
Sozdatel
6 грудня 2019, 14:53
#
Ты туда не ходи, ты сюда ходи)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися