Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2019, 9:33

НБУ заборонив двом компаніям проводити аудит звітності банків

Національний банк 11 жовтня 2019 року відсторонив аудиторську компанію«Аваль» та аудиторську фірму «Респект», які були обрані банками для проведення аудиторської перевірки річної фінансової звітності за 2019 рік. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Національний банк 11 жовтня 2019 року відсторонив аудиторську компанію«Аваль» та аудиторську фірму «Респект», які були обрані банками для проведення аудиторської перевірки річної фінансової звітності за 2019 рік.
Фото: flickr.com

Причина відсторонення

  • Підставою для прийняття такого рішення в НБУ вказують недотримання аудиторами в попередній звітний період вимог нормативно-правових актів регулятора з питань порядку подання банком аудиторського звіту в частині достовірності (аудиторська компанія «Аваль») та розкриття інформації (аудиторська фірма «Респект»), які обов'язково повинні міститися у звіті за результатами проведення аудиту.

Що далі

  • Аудиторська фірма, за якою Нацбанк прийняв рішення про відхилення або про відсторонення, має право взяти участь у конкурсі з відбору аудиторських фірм, які можуть бути обрані банком для проведення аудиту фінансової звітності, не раніше ніж через рік з дати прийняття національним банком відповідного рішення.

Що відомо

  • Національний банк у липні 2017 року позбавив ТОВ «ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)» права на офіційну перевірку банків, виключивши фірму зі свого реєстру.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися