Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2019, 9:39

Скасування трудових книжок: Дубілет розповів, чого очікувати від реформи

Кабінет міністрів запускає в роботу законопроект і акти уряду, які скасують трудові книжки. Про це написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці в Facebook.

Кабінет міністрів запускає в роботу законопроект і акти уряду, які скасують трудові книжки.
Фото: ubr.ua

Що зміниться

  • Громадяни не будуть зобов'язані при прийомі на роботу подавати роботодавцю свою трудову книжку. Відповідно, роботодавцям не потрібно перевіряти або зберігати.

Справа в тому, що в електронних реєстрах держави дані про трудовий стаж всіх українців з 2000 року є і так. Для розрахунку пенсій чи інших соціальних виплат вже використовуються саме ці дані.

  • Громадяни зможуть легко отримати електронний документ з інформацією про свій стаж в інтернеті. Цей документ вони можуть надати роботодавцю, якщо йому важливо перевірити стаж претендента з офіційних реєстрів.

Щоб отримати цей документ, потрібно буде зробити кілька кліків і скористатися ЕЦП. Роботодавці зможуть перевірити справжність документа за допомогою QR-коду, який буде автоматично накладатися на ці документи.

  • Якщо є трудовий стаж до 2000 року, буде можливість занести цю інформацію в електронний реєстр — самостійно або через роботодавця. Тоді зберігати трудову книжку, як носія інформації, зовсім не буде потреби.
  • Якщо хтось все ж захоче «колекціонувати» інформацію про свій стаж у трудових книжках, ніхто забороняти не буде. Можна просити роботодавця робити в ньому записи і ставити штампи.

«Я сподіваюся, що ми зможемо прийняти закони, відповідні постанови і запустити все вже в цьому році», — написав Дубілет.

Що відомо

Коментарі - 8

+
0
Італій .
Італій .
9 жовтня 2019, 9:58
#
Ну то, опять не тем занимается, да?
+
0
Bux Rus
Bux Rus
9 жовтня 2019, 10:40
#
Что умеет то и делает
+
+39
Teilor
Teilor
9 жовтня 2019, 11:10
#
А потом что то где то и пойди докажи свой стаж Пенсионному.
+
+30
Andrey M
Andrey M
9 жовтня 2019, 14:26
#
А сильно вам допоможе запис в трудовій якщо не було відрахувань в пенсійний?
+
+23
Qwerty1999
Qwerty1999
9 жовтня 2019, 12:50
#
«Если есть трудовой стаж до 2000 года, будет возможность занести эту информацию в электронный реестр — самостоятельно или через работодателя.»

Приходишь к работодателю и просишь его внести данные о твоей работе до 2000 года в государственный электронный реестр — вот это супер нововведение.

Достаточно всего одной фейковой трудовой книжки для работодателя, чтобы он перенёс все желания клиента в электронный реестр.
Затем говоришь, что потерял трудовую и восстанавливаешь свой стаж работы не из архивных документов а их этого же реестра.
Отличный способ для «отбеливания» бандитской репутации 90-х годов — ведь вместо записи об отбывании сроков на зоне можно вписать стаж работы заместителем директора в каком-нибудь давно ликвидированном предприятии с адресом регистрации в Донецке или Луганске (директором и главбухом не рекомендую — их ФИО светятся в очень многих документах).
Архивы Донецка и Луганска не доступны для сверки, а возможно часть из них физически уничтожена — так что наш Пенсионный Фонд ждёт огромный наплыв бывших зеков с более чем 40-летним стажем на высокооплачиваемых должностях или работах в шахте…
+
0
Італій .
Італій .
9 жовтня 2019, 13:09
#
Фух, а я уж думал не будет зрады сегодня :D
+
+9
Qwerty1999
Qwerty1999
9 жовтня 2019, 13:48
#
Это не зрада а перемога.

Теперь каждый, кто достиг 18-ти летия до миллениума сможет сочинить себе трудовой стаж за период прошлого тысячелетия.
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
20 жовтня 2019, 14:26
#
Для многих должностей требуется доказать стаж работы по специальности- как с этим быть? Перевести трудовые книжки в электронный вид - это была бы хорошая идея
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися