Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2019, 11:40

Кабмін хоче повернути право призначати і звільняти голову Нафтогазу

Верховний суд прийняв до розгляду касаційну скаргу Кабміну на рішення судів попередніх інстанцій, які позбавили уряд права призначати і звільняти голову і членів правління НАК «Нафтогаз України» в обхід наглядової ради. Про це йдеться в рішенні суду.

Верховний суд прийняв до розгляду касаційну скаргу Кабміну на рішення судів попередніх інстанцій, які позбавили уряд права призначати і звільняти голову і членів правління НАК «Нафтогаз України» в обхід наглядової ради.
Фото: glavcom.ua

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою Кабінету Міністрів на рішення Окружного адміністративного суду та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду Києва про забезпечення позову по цій справі», — йдеться в тексті рішення суду.

Читайте також: Нафтогаз оскаржить у суді зниження цін на газ для населення

Ідеться про постанову Кабміну № 226 від 6 березня 2019 року.

Нагадаємо, у березні Кабінет Міністрів вніс зміни до статуту НАК «Нафтогаз України», наділивши збори акціонерів повноваженнями на обрання і звільнення голови та членів правління без подання наглядової ради.

Коментарі - 2

+
+41
Qwerty1999
Qwerty1999
13 серпня 2019, 12:02
#
И в чём тогда смысл наличия Набсовета — сократите до нуля численность Набсовета, уберите любые упоминания в уставе о такой структуре управления и рулите Нафтогазом напрямую из Кабмина.
Правда, такие изменения не поймут наши иностранные партнёры, но кого у нас их мнение волнует…
+
+26
SAndreyS
SAndreyS
13 серпня 2019, 13:30
#
А лучше вообще как в России - один царь все решает, правда нам столько нефти с газом не завезли. Какие еще набсоветы, зачем нам эти независимые  профессионалы, если любая кухарка может рулить Нафтогазом.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися