Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 червня 2019, 12:06

У президента пояснили, навіщо він скасував 161 указ

Президент Володимир Зеленський скасував 161 указ попередніх президентів для дерегуляції і створення сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні. Про це написала у Facebook його прес-секретар Юлія Мендель.

Президент Володимир Зеленський скасував 161 указ попередніх президентів для дерегуляції і створення сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні.
Фото: gordonua.com

Що це значить

«Дерегуляція та створення сприятливих умов для ведення бізнесу є одним із пріоритетів команди президента. Сьогодні він скасував низку вимог, які заважали бізнесу працювати. Це 161 указ», — повідомила вона.

Зокрема, скасовано штраф у п'ятикратному розмірі неоприбуткованої суми за порушення касової дисципліни.

Читайте також: Зеленський обіцяє, що Україна через три роки буде в топ-10 Doing Business

Крім того, скасовано мінімальний розмір оплати послуг нотаріусів — тепер нотаріусам можна буде платити менше 1% від вартості нерухомості.

«Ринок нотаріальних послуг є дуже конкурентним, а наявність такого „бонусу“ його викривляло і призводило до виникнення „сірого“ ринку, коли якась частина платежу повертається клієнту „під столом“, — наголосила Мендель.

Вона додала, що вартість оформлення угод з нерухомістю тепер повинна знизитися.

Читайте також: СБУ позбавлять функцій розслідування економічних злочинів

Як зазначає „Інтерфакс-Україна“, ранні скасовані укази (1991-2001 рр.) переважно мають економічний характер, пізні (переважно 2011-2013 рр.) – адміністративні, стосуються положень про різні відомства.

Скасовуються також окремі положення та пункти ще 31 указу, зокрема окремі абзаци і пункти указів про зміни в інші укази.

Більшість скасованих указів видані в роки президентства Кучми і Януковича. Скасовуються лише вісім указів, виданих Кравчуком у 1991-1994 рр. і один – Ющенко в 2005 році. Під скасування не підпадає жоден з указів, виданих Петром Порошенком – лише одна зі статей його указу про положення про Генштаб ЗСУ.

Коментарі - 2

+
+37
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
21 червня 2019, 12:39
#
Спасибо! Ещё убрать фирмы прокладки которые берут от 500 грн до 1356 грн 
 за попытку подать документы на оценку имущества! Созданные товарищем Яценко, Антон Владимирович. Услуги которые явно не стоят таких денег и получает их посредник между оценщиком и государством. А оплачивает в итоге клиент.
+
0
Oligarh
Oligarh
21 червня 2019, 13:30
#
Согласен, те еще кидалы, на ровном месте бабки косят
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися