Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 травня 2019, 11:14

Уточнена дата введення штрафів для «євробляхерів»

Зміни до Податкового кодексу, якими відстрочили введення штрафів за водіння нерозмитнених автомобілів на 90 днів, вступили в силу. Власників «євроблях» не штрафуватимуть до 22 серпня 2019 року. Про це йдеться в повідомленні на сайті ДФС.

У власників автомобілів з іноземними номерами з'явився додатковий час для митного оформлення автівок без посилених штрафних санкцій.
Фото: dpchas.com.ua

За що штрафуватимуть

  • У разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн.
  • Якщо строк перевищено більше ніж на 30 діб, розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн або ж відбудеться конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення.

  • При перевищенні від 20 до 30 діб сума штрафу складе 85 тис. грн.
  • У випадку, коли строки перевищено більше ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування ТЗ, власник заплатить 170 тис. грн штрафу або ж авто буде конфісковане.

Кредитні картки з бонусами для водіїв

Крім цього, передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого ТЗ у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися