Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2019, 16:32

Мінфін прокоментував зупинку конкурсу на посаду голови Митниці

Мінфін закликав замість блокування конкурсу на главу Державної митної служби перейти до вирішення проблем. Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.

Мінфін закликав замість блокування конкурсу на главу Державної митної служби перейти до вирішення проблем.
Фото: ukrinform.ua

Згідно з повідомленням, одна з основних вимог бізнесу — реформування податкової та митної систем, повне перезавантаження фіскальних органів.

«Коли справа дійшла до конкурсного відбору, почалися блокування і опір, звинувачення в непрозорості і заангажованості, хоча всі бажаючі мали можливість спостерігати як за конкурсом на двох його етапах, так і спілкуватися з усіма претендентами на посаду керівників відомств. І коли до проведення третього — заключного — етапу конкурсу та оголошення його результатів залишався тиждень, процес намагаються зупинити, в тому числі через судові позови», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: ЗМІ дізналися, хто очолить податкову і митницю

Як зазначили в міністерстві, активно нагнітається ситуація і навколо відбору на керівника податкової служби.

«Реформи блокуванням не зробиш, цей процес неминучий. Тому закликаємо разом робити важливу справу для держави, для бізнесу і від блокування переходити до вирішення конкретних завдань і проблем», — підсумували в Мінфіні.

Останній етап відбору — співбесіда — на посади глав Митної і Податкової служби має відбутися 23 квітня.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що 18 квітня Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію розпорядження уряду про оголошення конкурсу на посаду голови митної служби.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися