Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2018, 8:05

Безготівкові платежі українців за кордоном зросли на 55%

Подорожуючи за кордоном українці все більше переходять на безготівкові розрахунки, в цьому році кількість оплат з використанням платіжних карток зросла на 55% в порівнянні з минулим періодом. Про це йдеться в дослідженні компанії Mastercard, передає «Укрінформ».

Подорожуючи за кордоном українці все більше переходять на безготівкові розрахунки, в цьому році кількість оплат з використанням платіжних карток зросла на 55% в порівнянні з минулим періодом.
Фото: delo.ua

Що це означає?

  • Трендом сезону-2018 стали безконтактні оплати за допомогою смартфонів і інших гаджетів з NFC.
  • У період гарячого відпускного сезону (червень — жовтень 2018 року) українці здійснили в 88 разів більше NFC-оплат за кордоном, ніж за цей же період минулого року.

Кращі кредитні картки для мандрівників

Причина зростання?

  • Така тенденція пояснюється зростанням популярності цифрових гаманців всередині країни.
  • З запуском глобальних сервісів Google Pay, Apple Pay і Garmin Pay українці отримали можливість розраховуватися безконтактно телефоном в будь-якому куточку світу, де є безконтактні термінали — навіть в тих країнах, де зазначені глобальні сервіси ще не представлені.

Де найбільше платили?

  • У ТОП витрат українців за кордоном — шопінг.
  • Значні статті безготівкових витрат — це харчування, майже 25%, включно з розрахунками в супермаркетах — 13%, ресторанах і барах — 11% і проживання 14%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися