Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2018, 9:17

Кабмін змінив порядок оформлення паспорта у формі ID-картки

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки. Про це повідомляє РБК-Україна.

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки.
Фото: intvua.com

Зазначається, що у середу, 3 жовтня, в ході засідання уряду було внесено зміни до постанови Кабміну від 25 березня 2015 року № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України».

Що нового?

З 1 листопада 2018 року громадяни України матимуть можливість обміняти паспорт у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час.

Законодавство не передбачає обов’язкову заміну документів. Це означає, що усі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.

Нові паспорти видаються у разі обміну паспорта, замість втраченого або викраденого, а також особам, які досягли 14 років та оформлюють паспорт вперше.

Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно. За заміну та відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір — від 279 гривень.

Коментарі - 7

+
+32
Владимир Шаталенко
Владимир Шаталенко
4 жовтня 2018, 10:56
#
Этого делать не стоит, появится масса трудностей, при посещении банков например, при получении посылок на почте, и такая «мелочь»прийдется таскать с собой справку формата А-4 о прописке…
+
+22
Zhmunya
Zhmunya
4 жовтня 2018, 12:06
#
Это бред — справка о прописке (регистрации) действительна 7 дней с момента её выдачи.
Требовать эту справку не законно, так как наличие прописки не является обязательным для индентификации клиента в банке.
Данные о месте регистрации есть на ID карте, а то что не организовали условий для их получения — проблемы тех, кто их требует. Для этого достаточно наличие смартфона с NFC и одной из программ для расшифровки данных с чипа ID карты.
+
+22
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
5 жовтня 2018, 11:03
#
На практике всё иначе…
+
+2
Alex Axel
Alex Axel
4 жовтня 2018, 10:59
#
Напишите лучше шо верховный суд принял решение, шо нельзя людей заставлять получать карточки, если они нормальный паспорт хотят
+
+37
mary27
mary27
4 жовтня 2018, 11:26
#
Я свой бумажный паспорт не собираюсь менять.
+
+28
Ladoga
Ladoga
4 жовтня 2018, 12:40
#
Делал себе загранку новую, ибо страницы закончились, столкнулся с тем что попросили паспорт. Паспорт нового формата отказались принимать, отправили в паспортный стол получать 2 справки-вытяга: прописка и симейный стан. В общем- пожалел я о том что сделал новый. В итоге, когда все сделал и надо было оплатить гос пошлину, пошел в банк который у них рядом был… и мне отказали :D спасибо приватбанку, который вроде как со временем в ногу идет, попутно совершая такие дела, как приём госпошлины, единственное что- 1 букву в фамилии не ту написали, и мне пришлось всё это переделывать. Всё чаще стал подумывать переехать подальше от этого цирка, очень неудобно жить с такими клоунами.
+
+7
mary27
mary27
5 жовтня 2018, 11:50
#
Давно пора переехать подальше.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися