Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 червня 2018, 8:31

Данилюк заявив, що не збирається у відставку

Міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив, що не має наміру подавати у відставку. Про це передає «Інтерфакс-Україна».

Міністр фінансів Олександр Данилюк підтвердив, що не має наміру подавати у відставку.
Фото: delo.ua

«Від мене ніколи не звучало, що я збираюся піти у відставку. Ми багато зробили, попереду слід зробити ще багато… Нехай це роблять інші — йдуть (у відставку – Ред.). Я подавати у відставку не буду — це моя позиція», — сказав він.

Данилюк підтвердив, що писав листа послам «Великої сімки», в якому поінформував про конфлікт із прем'єр-міністром.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Верховна рада на наступному тижні може з ініціативи прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

Суть конфлікту: За словами Данилюка, президент намагався призначити людину, яку лобіювали Кононенко/Южаніна, — спочатку це був Уманський, пізніше Воробей.

  • через те, що Данилюк ці кандидатури на посаду не погоджував, вже 2 роки він працює без заступника.
  • за словами міністра чинна влада заважала реформуванню ДФС.
  • Данилюк зазначив, що Гройсман також заблокував призначення постійного голови ДФС і його заступників.

Нагадаємо, 23 травня Данилюк на засіданні уряду безуспішно намагався добитися призначення свого радника Яни Бугримової на посаду заступника міністра.

Публічна трансляція засідання була припинена, проте присутні на Кабміні повідомили, що після короткої перепалки з Гройсманом міністру було відмовлено в його проханні. В ході обміну думками Данилюк навіть допустив підготовку подання про його звільнення, пише ЕП.

Гройсман, коментуючи ситуацію з міністром фінансів Данилюком, допустив, що той вирішив змінити місце роботи і вирішив це зробити так, щоб виглядати жертвою в ситуації, що склалася.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися