Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 березня 2018, 10:19

Податківці розповіли, чи подавати декларацію, якщо продали авто

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об‘єктів рухомого майна визначено ст. 173 Податкового кодексу. Про таке нагадали податківці повідомленні головного управління ДФС в Одеській області.

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об‘єктів рухомого майна визначено ст. 173 Податкового кодексу.
Фото: dengi.ua

Так, дохід фізичної особи від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

Якщо фізична особа продавала або обмінювала протягом 2017 року два та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, сума отриманого доходу підлягає оподаткуванню ПДФО за ставкою 5 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Фізична особа зобов’язана відобразити дохід від такого відчуження у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до контролюючого органу за місцем реєстрації (паспортними даними).

Граничний строк подання декларації для такої фізичної особи — до 1 травня 2018 року, а до 1 серпня 2018 року вона зобов’язана самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею декларації.

Коментарі - 1

+
0
beb
beb
13 березня 2018, 11:56
#
Пішли в *** — купив плати, продав — плати…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися