Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 березня 2018, 8:46

ДФС розповіла, як підтвердити експорт товару за кордон

Вивезення товарів за межі митної території України у разі поміщення товарів у митний режим експорту підтверджується митною декларацією, заповненою у звичайному порядку, чи додатковою декларацією, а також повідомленням про фактичне вивезення товарів за межі митної території України. Про це йде мова у листі ДФС України від 20.02.2018 р. № 702/6/99-99-12-03-03-15/ІПК.

Вивезення товарів за межі митної території України у разі поміщення товарів у митний режим експорту підтверджується митною декларацією, заповненою у звичайному порядку, чи додатковою декларацією, а також повідомленням про фактичне вивезення товарів за меж
Фото: lviv.media

Так, повідомлення про фактичне вивезення товарів за межі митної території України містить відомості про кількість та номери у митній декларації товарів, вивезених за межі митної території України, дату їх фактичного вивезення, а у разі митного оформлення товарів за електронною митною декларацією — також відомості про номер митної декларації.

Таким чином, законодавством України з питань державної митної справи передбачено підтвердження відомостей про вивезення товарів за межі митної території України виключно з використанням митної декларації.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися