Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 січня 2018, 12:20

Як заповнити декларацію, якщо отримано дохід від оренди землі (паю)

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування). Про це нагадало головне управління ДФС в Черкаській області.

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування).
Фото: sts.sumy.ua

Як повідомляється, податковим агентом платника податку-орендодавця щодо його доходу від надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю є орендар.

При цьому об'єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше мінімальної суми орендного платежу, встановленої законодавством з питань оренди землі.

Об'єкт оподаткування ПДФО за операціями з надання в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю) визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше 3% визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки, земельної частки (паю).

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) доходи, від надання в оренду (суборенду) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю на користь платника податку, зобов'язаний утримувати ПДФО із суми цього доходу за його рахунок, використовуючи ставку 18 %.

Крім того, даний дохід є об'єктом оподаткування військовим збором за ставкою 1,5%.

Також податківці надали зразок заповнення декларації фізичною особою, яка одержала в 2017 році дохід від надання в оренду земельної ділянки (паю).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися