Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 січня 2018, 17:20

Засновник Silk Road оскаржить вирок у Верховному Суді США

Засновник нелегальної торгового майданчика Silk Road Росс Ульбрихт переконаний, що дані йому Четвертою і Шостою поправкою до Конституції США права були порушені в ході розслідування та наступного судового процесу.

Засновник нелегальної торгового майданчика Silk Road Росс Ульбрихт переконаний, що дані йому Четвертою і Шостою поправкою до Конституції США права були порушені в ході розслідування та наступного судового процесу.
Засновник Silk Road Росс Ульбрихт/Фото: authcom.com

Він збирається оскаржити довічний вирок без права на звільнення у Верховному Суді США, повідомляє Forklog.

Адвокати Ульбріхта вважають, що правова доктрина третьої особи, що виникла в справі Сміта проти штату Меріленд (1979), не виправдовує збір даних про інтернет-активності засновника Silk Road без судового ордера.

Незважаючи на те, що в 1979 році Верховний Суд постановив, що права громадянина на захист особистої інформації відповідно до Четвертої поправки, не поширюються на дані, які він добровільно передав третій стороні. У справі Сміта йшлося про телефонні дзвінки, а в справі Ульбріхта — інтернет-трафік, який відстежують мережеві провайдери.

Ведучий апеляцію адвокат Кеннон Шенмугам вважає, що відстеження IP-адреси Ульбріхта, а також отримання доступу до його ноутбуку без судового ордера є обурливим втручанням уряду в особисте життя громадянина, що виходить за межі вищевказаної правової доктрини.

Крім того, Апеляційний суд другого округу США підтвердив, що деякі факти не були надані на розгляд присяжних, що вказує на можливе порушення прав, даних Ульбріхтові Шостою поправкою (право на справедливий суд, включаючи суд присяжних).

Варто зазначити, що підставою для такого жорсткого вироку стала не торгівля наркотиками, а визнання Ульбріхта винним в тому, що він замовив ряд вбивств, які ніколи не були здійснені.

У суді так і не було доведено, що ці злочини мали місце, однак на рішучість судді це ніяк не вплинуло. Адвокати засновника Silk Road вважають це порушенням права на справедливий суд і абсурдом.

Раніше Апеляційний суд другого округу США відмовився розглядати апеляцію Ульбріхта, посилаючись на правову доктрину третьої особи. Після цього Росс Ульбрихт створив петицію, в якій закликав Верховний Суд роз'яснити народу США, яким чином прецедент 1979 року застосовується в умовах нинішнього технологічного прогресу.

Нагадаємо, в 2015 році суд визнав Росса Ульбріхта винним в трафіку наркотиків через даркнет-маркетплейс Silk Road, змові з метою перевезення наркотиків, зломі комп'ютерних мереж і відмиванні грошей, а також в керівництві злочинною організацією.

В результаті засновник Silk Road був засуджений до подвійного довічного ув'язнення.

На початку 2016 року адвокати Ульбріхта звернулися до Апеляційного суду США, стверджуючи, що в ході процесу були приховані ключові свідчення.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися